TV PREPORUKA: Vaš večerašnji filmski meni

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube

NACIONALNA KLASA

Od 21.00 na prvom programu RTS-a.  Nastavlja se ciklus domaćih klasika u novom remasterizovanom ruhu. Mladić iz beogradskog predgrađa, Flojd, automobilski trkač u nacionalnoj klasi, u skladu sa svojom strašću, važi i kao veliki ljubavnik. Ali nije u skladu sa njegovim ambicijama da i dalje vozi u nacionalnoj klasi.

Da bi prešao u višu klasu, mora da pobedi na važnoj trci, a da bi u tome uspeo mora da odloži služenje vojnog roka. Za to mu služi Mile, bubrežni bolesnik, koji umesto njega ide na preglede. Međutim, to ne uspeva, kao što ne uspeva ni izbegavanje braka sa „službenom“ devojkom Šiljom , koja je zatrudnela.

Na kraju, on gubi trku, gubi slobodu, ali dobija prijatelja na isparaćaj u vojsku dolazi mu samo Mile… 

Uloge: Dragan Nikolić, Bogdan Diklić, Gorica Popović, Rade Marković, Aleksandar Berček, Olivera Marković, Voja Brajović, Bora Todorović… Režija: Goran Marković

 

KAPITAL

Od 21.00 na TV O2. Inspirisan istoimenim romanom Stefana Osmonta, veterana francuske bankarske industrije, ovaj film prati uspon i spletke ambicioznog Marka Turnilja, koji postaje direktor francuske banke Feniks nakon što njegovog prethodnika pokosi srčani udar na golf terenu. Članovi nadzornog odbora misle da je Mark samo privremeno rešenje, ali novi direktor misli da trajno zadrži svoj posao, uprkos oklevanju njegove supruge, koja potiče iz bogate porodice. Markov najdragoceniji saveznik postaje Dimar Rigule, upravnik američkog fonda koji ima veliki udeo u Feniksu, a koji želi da iskoristi Marka kao pijuna u svom planu da preuzme potpunu kontrolu nad cenjenom francuskom bankom. Ipak, Mark ima druge planove…

Uloge: Gad Elmale, Gabriel Birn, Lija Kabed Režija: Kosta Gavras

 

MARDŽORI PRAJM

Od 21.48 na drugom programu RTS-a. U bliskoj budućnosti, u vremenu veštačke inteligencije 86-godišnja Mardžori sa gomilom različitih, bledih uspomena, ima zgodnog novog pratioca koji liči na njenog pokojnog muža i programiran je da joj priča priču o njenom životu. (Marjorie Prime, 2017).

Uloge: Tim Robins,  Hana Gros, Džon Ham, Džina Dejvis… Režija: Majkl Almerejda

 

DOLORES KLEJBORN

Od 23.45 na TV O2. Veru Donovan, ostarelu bogatašicu iz malog mesta u državi Mejn, poštar pronalazi na samrti, a njenu sluškinju Dolores Klejborn u pozi koja ukazuje na ubistvo. Selena, uspešna novinarka i ćerka osumnjičene, prima tajanstveni faks koji joj govori u kakvoj joj je nevolji majka. Dve žene ne samo što moraju da se suoče s antipatičnim policajcem, uverenim kako je Dolores ubila svog muža pre dvadeset godina, nego moraju da prođu kroz ne baš lepe uspomene na zajednički život.

Uloge: Keti Bejts, Dženifer Džejson Lej, Kristofer Plamer Režija: Tejlor Hakford

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube