„Tviterašica“ broj 6. među svetskim liderima

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Twitter printscreen

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić nalazi se na šestom mestu u konkurenciji svih svetskih lidera po interaktivnosti na Tviteru, prema istraživanju „Tvip diplomasi 2018“.

Brnabićeva se tako, između ostalih, našla u društvu premijerke Norveške, premijerke Novog Zelanda, Vlade Holandije, Vlade Velike Britanije i predsednika Poljske.

„To je lični profil Ane Brnabić koji je ona otvorila 2015. godine i koji lično vodi i kao predsednica Vlade, a to praktično znači da ona lično komunicira sa korisnicima i da je dnevno aktivna“, navodi se u saopštenju vlade.

Dodaje se i da se premijerka često u javnom govoru zalaže za dijalog i dvosmernu komunikaciju, pa je ovaj rezultat zapravo ilustracija kako i najviši državni funkcioneri mogu direktno da komuniciraju sa drugima.

„Ana Brnabić poznata je kao neko ko se zalaže za digitalizaciju i e-upravu i ovako visoka pozicija u konkurenciji svetskih državnika odličan je rezultat i potvrda da Brnabić razume nove tehnologije i savremeni način komuniciranja“, kaže se u saopštenju.

Jedan od tviteraša, dizajner Ivan Ćosić ističe značaj koji za korisnike tvitera ima aktivnost premijerke na toj društvenoj mreži i kontinutitet koji je, dodaje, Brnabić pokazala u korišćenju Tvitera pre stupanja na funkciju ministarke, kasnije i premijerke, i u toku obavljanja državničkih funkcija.

Dodaje da je dobro što Srbija ima premijerku koja koristi društvene mreže aktivno, na pravi način, jer je komunikacija koja se ovim kanalima ostvaruje brza i što je najvažnije transparentna.

„Do sada je uglavnom bilo primera jednosmerne komunikacije političara sa građanima, a premijerka koja je na internetu otvorena za komunikaciju, kritike i sugestije je nešto što je veoma važno za razvoj društva“, navodi Ćosić.

Izvor: RTS

Foto: Twitter printscreen