X
  • English
X

bizlife-magain-online

Afterhour

UČINITE ŽIVOT BOLJIM postavljajući sebi ova jednostavna pitanja

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Kada naučite da sebe pitate pravo pitanje vi automatski u sebi pokrenete pozitivnu energiju. Ovo možda nećete lako naučiti da radite ali sve je veoma jednostavno. Evo nekoliko pitanja sa kojima možete da počnete, a koja je objavio poznati blog koji se bavi psihologijom Psychology today.

U čemu ste dobri?

Razmišljajući o tome šta vam je išlo od ruke u detinjstvu ili kada ste bili tinejdžer može vas inspirisati, ojačati vaš um i odagnati depresiju i anksioznost. Ukoliko ste nekada svirali gitaru razmislite da ponovo krenete na časove. Nekada ste odlično slikali ali nikako da odete da kupite slikarski stalak i paletu? Kupite knjige za crtanje i bojenje za odrasle. Ovde nije samo reč o tome da se povežete sa detetom u sebi već da opet naučite šta vas čini posebnim i kako da to ponovo postanete. U svemu.

Koji korak izbegavate?

Svaki uspeh, čak i potpuno unutrašnji zahteva rizik. Ukoliko izbegavate da pređete na sledeći korak, nazovite to odugovlačenjem, ali zapravo je reč o odbrani ili izgovoru da izbegavamo nešto što se može videti  kao naša mana. Istina je da od straha ne možete da se pomerite. Ali to je ljudski i može se promeniti. Kada jednom konačno shvatite u čemu je problem možete ući u koštac sa tim. Bolje je to nego da nikada ništa ne probate, a kada jednom uspete moći ćete uvek ponovo da se suočite sa svojim strahovima.

Kada ste dobro postupali?

U nekim situacijama i sa nekim ljudima teško je da shvatite da ste uradili dobru stvar jer i pored toga nije sve išlo po planu i završilo se loše. Na primer kada raskinete, najčešće ćete pokušavati da vidite šta ste uradili loše i dok je dobro da budete svesni tih stvari nije dobro da se na njih fokusirate. Razmislite o situacijama u kojima ste dobro postupili i koje su dobro uticale na vas i partnera. Ovo može biti veoma teško naročito kada je raskid svež ali je važno da se zalečite i nastavite dalje. Sledeći put ćete mudrije izabrati.

Kakve biste promene napravili?

Svi znamo šta treba da radimo kako bismo bili zdraviji ali kada je reč o tome šta treba da radimo kako bismo bili srećniji, stvari postaju komplikovanije. Ovi koraci podrazumevaju neku vašu promenu. Naučićete da prigrlite promene koje su odlične za vas i koje treba da sprovedete i pored straha. Promena je jedina konstanta u univerzumu. Umesto da je čekate da se dogodi budite proaktivni i usmerite je u svoju korist.

Šta možete da uradite kako biste pomogli?

Divan je osećaj biti deo neke lepe ideje i delanja. Doprinesite sebi i drugima vašim talentima i potencijalima. Ukoliko usredsredite svoj um i energiju na pomaganje ljudskom rodu stvorićete potpuno novi tok u svom srcu. Osećaćete se bolje i povećaćete osećaj samopoštovanja.

Povezane vesti


Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.