Upamtite, grešiti nije greh

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Svi težimo valjda jednom te istom cilju: biti srećan. Nemojte se oslanjati na moderan koncept života: ušuškati se u komfor po svaku cenu. Teškim i pametnim radom treba da se izborite za sebe, da volite i cenite ono što imate i da se kroz život krećete sa osmehom.

1. Otkrijte šta je to što volite

Za mnoge ljude koncept života je sledeći: provlačiti se kroz školu sa prolaznim ocenama, naći neki prosečan posao koji im omogućava da koliko-toliko imaju za pristojnu svakodnevicu. A onda dođu kući, gledaju TV, igraju igrice, provedu svoj vek izležavajući se na kauču. Ovakav stil života retko koga čini istinski srećnim. Samo zarađivanje novca ne znači nužno sreću. Mnogi ljudi ne vole svoje poslove, ali ljubav nalaze u nekim sitnicama i hobijima nakon posla. Heklaju i pletu, kuvaju, provode vreme sa decom. Postoji bezbroj načina kako možete raditi razne stvari, koje vam ne donose nikakvu zaradu, ali vas čine srećnim.

2. Grešite što više i učite na svojim greškama

Kada odlučite da ne želite da provedete život tako što ćete se izležavati i gledati filmove i serije po cele dane, uzmite stvari u svoje ruke i započnite da radite na onome što vas ispunjava. Svaki početak je težak. Pravićete greške, mnogo grešaka. Ono što napravite neće vam biti lepo i nećete biti zadovoljni ishodom. Ali ubrzo ćete shvatiti da su te greške najdragoceniji deo rada. Kada grešite, to znači da radite nešto novo, da se trudite. Ako ne pravite greške, znači da ne radite ništa…

3. Prihvatite svoju strast, ne savršenstvo

Težiti ka savršenstvu je u redu, ali možda ga nikada nećete dostići u potpunosti i to nije razlog za frustracije. Sve što napravite, stvorite, naročito na samom početku, imaće bezbroj nedostataka. Pokušajte da sagledate veću sliku. Vi ste svojim rukama, idejama, umom NAPRAVILI/POSTIGLI nešto što ranije niste. To treba da vam bude fokus i podstrek za dalje stvaranje.

Na kraju dana bićete srećni kada svoje vreme posvetite onome što volite i kada u to uložite rad, trud i napor. Nikada niko neće reći: „Da, da super je sve to, ali nije savršeno. Vidiš ovde imaš 2,3 greške.“ Idemo dalje! Ishod će biti sve bolji i bolji.

Izvor: BIZLife/Strani mediji

Foto: Pixabay