VEČERAS NA TV-u: Priča o Bogu sa Morganom Frimenom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: RTS promo

Epski serijal koji istražuje kako su religije oblikovale svetsku istoriju – i kako i dalje utiču na živote svakoga od nas bez obzira na to u šta verujemo ili ne verujemo.

Oskarovac Morgan Frimen obilazi sveta mesta širom planete, a svaka epizoda bavi se po jednim velikim pitanjem – Zašto su nam potrebni “Odabrani”? Šta su Raj i Pakao? Možemo li naći dokaze o postojanju boga?

Kako bi istražio ove teme, Frimen se sreće sa pristalicama različitih religija, od devetogodišnjaka iz Minesote koji je reinkarnacija tibetanskog Lame, do žene koja pripada Pentekostalcima i u verskom zanosu govori jezicima koje inače ne poznaje.

Frimen veoma intimno razgovara sa ljudima različitih vera i civilizacija, znatiželjan je i iskreno fasciniran temom. Njegovo neverovatno putovanje pokazuje da su najveća pitanja u životu univerzalna i ne zavise od verske pripadnosti.

Prva sezona “Priče o Bogu” imala je preko 3.5 miliona gledalaca u SAD i time je postala najgledanija dokumentarna emisija u poslednjih 15 godina na kanalu Nacionalna Geografija.

Večeras od 21.55 na drugom programu RTS-a.


Izvor: RTS

Foto: RTS promo