Verna kopija Titanika zaploviće 2022.

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Blue Star Line

Verna kopija najpoznatijeg putničkog broda polako se sprema da zaplovi 2022. godine. Zove se Titanik 2 i košta 500 miliona dolara.

Unutrašnjost novog Titanika izgledaće skoro isto kao u originalnom brodu.

Prva klasa će biti odvojena, kao i prostorije za ručavanje za prvu i drugu klasu, a putnicima će na raspolaganju biti i bazen i tursko kupatilo. Na brodu će biti i posebna prostorija namenjena pušačima.

Titanik 2 će takođe imati vernu kopiju centralnih stepenica. Brod će moći da primi 2.400 putnika i 900 članova posade i osoblja.

Iz kompanije Blu star lajn koja je u vlasništvu australijskog milionera Klajva Palmera, najavljuju da će Titanik 2, koji još izrađuju, imati moderan bezbednosni sistem kao i savremene čamce za spasavanje.

Podsećanja radi, kompanija koja je proizvela originalni Titanik zvala se Vajt star lajn.

Očekuje se da će novi Titanik na plovidbu krenuti iz Dubaija, potom svratiti u Englesku, u Sautempton, a onda nastaviti za Njujork. Organizatori plovidbe najavljuju da će biti potrebno šest do osam dana za plovidbu preko Atlantika.

Plovidba novog Titanika bila je najavljivana još 2012. godine, ali je odložena iz finansijskih razloga. Cene karata za sada nisu poznate.


Izvor: RTS

Foto: Blue Star Line