X
  • English
X

Afterhour

Za početak nedelje IZABERITE SREĆU

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Kakav će biti vaš današnji dan? S obzirom na to da je ponedeljak, bolje pitanje je kakva će biti vaša sedmica? Početak je nedelje i ako se vodimo time da se po jutru dan poznaje – izaberite sreću.

Nemojte da ovo bude još jedan dosadan dan, u kojem ćete se žaliti na svoj posao i to da imate puno obaveza. To zvuči kao loš plan, zar ne? Važno je da znate da uvek imate izbor i da ne mora svaki dan da vam bude tmuran i naporan. U tome je lepota, vaš stav određuje kakav će biti dan. Prestanite da brinete i počnite da budete srećni. Najvažnija stavka vašeg dnevnog plana je upravo vaš pozitivan stav.

Veoma je lako postići ga iako mnogi pričaju suprotno tvrdeći da ih preplavljuje negativnost, osetljivost i ne mogu da funkcionišu od količine žaljenja na život. Postavite sebi pitanje – Da li želite da budete srećni? I onda BUDITE.

Morate odlučiti da to budete. Ne odbacujte olako situacije koje vam se pojave u životu jer svaka je kao vrata koje treba da otvorite, a iza kojih može biti pregršt sreće. Ne dozvolite da se naviknete na činjenicu da niste srećni i da vam to postane normalna svakodnevica.

Ovo je pet saveta kako da dobrovoljno odaberete svoju sreću:

  1. Uživajte u danu

Posmatrajte svaki dan kao da je jedini koji imate. Da li ćete odabrati da u njemu uživate ili da ga protraćite u mizeriji? Kiša ili sunce, izhod zavisi isključivo od vašeg stava.

  1. Prestanite da se žalite

Kukanjem zaista ništa ne postižete u životu. Stoga prestanite sa negodovanjem i umesto toga preduzmite nešto. Ukoliko vas nešto muči krenite u akciju i rešite problem.

  1. Radite tako da se krećete prema svojim ciljevima svakoga dana

Svako ima neki veliki cilj koji krije u sebi. To je ono što će vas izjedati ukoliko ne uradite ništa po tom pitanju. Nije važno da li je reč o karijeri, fizičkom zdravlju ili nečemu trećem kao što je pisanje knjige. Svakoga dana koračajte ka tome.

  1. Budite pozitivni

Svaka situacija ima svoje dobre i loše strane. Zvuči kao kliše ali tako je. Čak i loše situacije mogu biti bolje ukoliko odaberete da budete pozitivni.

  1. Probudite se

Budite sigurni da živite u sadašnjosti i da u potpunosti proživljavate ovaj trenutak. Budite svesni svog okruženja, drugih i samog života. Ne živite ni u prošlosti ni u budućnosti, a naročito ne u virtuelnom svetu (koliko vremena provodite na mobilnom telefonu?). Budite tu sada inače ćete propustiti velike i divne stvari u životu.

Svoj dan nemojte posvećivati samo poslu već živite punim plućima u svakom trenutku i postarajte se da ste uvek pronašli vremena za porodicu, voljene i prijatelje.

Povezane vesti


Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.