Zašto je kreator jedne od najgledanijih Netflixovih serija izbrisao internet sa telefona

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Nakon dve sjajne sezone Netflixove serije „Master of None“, Aziz Ansari glumac, producent, reditelj i scenarista, odlučio je da bude „analogan“. Nema više društvnih mreža. Nema mejlova. Nema proveravanja novih vesti.

GQ je u sjajnom intervjuu sa Ansarijem proverio da li je zaista obrisao internet sa telefona, kao i sve naloge sa društvenih mreža. GQ je pitanje započeo ovako – Nema šanse da je ovo tačno, zar ne?

„Jeste tačno!

Kada god proverite novi post na Instagramu, ili kad god odete na, na primer, The New York Times (*kod nas bi to bio, na primer, „Blic“), da vidite da li ima nešto novo, ne radi se samo o sadržaju. Radi se o tome da želite da vidite nešto novo. Postajete zavisni od tog osećaja. Nećete moći da se kontrolišete. Tako da jedini način da se borite protiv toga jeste da se povučete, i sklonite sve te stvari. Ono što se kasnije dešava jeste da zaboravite na sav taj sadržaj. Nije vas više briga. Kada sam prvi put sklonio pretraživač sa telefona bio sam u fazonu – Kako ću da pretražujem? Ali većina đubreta koju gledate nije ono što vam je potrebno.

Sve te sajtove koje čitate dok ste u prevozu, u taksiju – nije vam potrebno da gledate ni u šta od toga. Bolje je da samo sedite i budite sami sa sobom nekoliko minuta.

Hteo sam da zaustavim tu situaciju kada dođem kući i narednih sat i po proveravam po internetu šta ima novo. I da čitam knjigu umesto toga. Radio sam to nekoliko meseci i uspelo je. Čitam trenutno tri knjige. Hranim svoj um. Mnogo je bolji osećaj nego samo pretraživanje interneta, gledanje članaka a da se pritom ne pamti apsolutno – ništa.“

Izvor: BIZLife/GQ

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.