• English
X

Afterhour

Želite da znate kako izgleda sesija sa Irvinom Jalomom? Sada imate priliku

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Čitali ste knjige jednog od najpoznatijeg psihoterapeuta na svetu, Irvina Jaloma? Ako ste njegov fan, znate da se neke od njegovih knjiga sastoje od razgovora između klijenata i njega, i primera sa njegovih sesija.

Sada konačno možete iz prve ruke da gledate kako izgleda njegov razgovor sa klijentima. Po prvi put, Jalom otvara vrata za sve koje zanima kako izgledaju njegove sesije. Pokazuje kako koristi terapeutski odnos da pomogne klijentima da se suoče sa egzistencijalnom anksioznošću. Naravno, anksioznost je na površini, ali šta se krije ispod?

Klijenti su više od njihovih simptoma, a Jalom je uvek zastupao tezu da terapeuti treba da idu „iza“ ili „ispod“ očiglednih problema i zagrebu po najosnovnijim ljudskim brigama: smrt, besmisao, egzistencijalna izolacija i sloboda.

U pitanju su tri klijenta, tri različite teme, a ipak, problemi koji se ovde prikazuju imaju korene u nekim dubljim egzistencijalnim brigama. Garet ima 70 godina, i anksiozan je u vezi sa dolazećim penzionisanjem. Luk ima 38 godina, i ima prilično ambivalentan stav u vezi sa vazektomijom koja ga očekuje. Eugenija je 25-ogodišnja žena koja se našla u iznenadnoj i neobjašnjivoj egzistencijalnoj krizi. Jalom ne zaobilazi teme koje mnogi od nas izbegavaju, i donosi olakšanje, kao i uvid u klijentove „demone“ sa kojima se bori.

Njegove metode u radu sa klijentima jesu promene „ovde i sada“ i razvoj nove svesnosti.

O sesijama diskutuje sa svojim sinom, Viktorom Jalomom, koji je takođe terapeut.

Ovaj online kurs namenjen je, pre svega, psihoterapeutima.

Ovde pogledajte cenu i sadržaj kursa Irvina Jaloma

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.