Zlatna malina 2018: Ovo su nominacije za NAJGORE FILMOVE

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Proglašene su nominacije za „Razzie“, odnosno za „Zlatnu malinu“, koje se dodeljuju najgorim filmovima u godini za nama, prenosi „N1“.

Film „Pedeset nijansi Tamnije“, kao i njegovi prethodnici i ove godine odnosi veliki broj nominacija, a osnivač Razzie nagrada Džon Vilson ga je nazvao „pre uspavljujući, nego seksi“.

„Film Transformers: Poslednji vitez“ ima najviše nominacija za najgori film, a ove godine su na listi i dobitnici Oskara, poput Dženifer Lorens, Toma Kruza, Mela Gibsona i Rasela Kroua.

Transformersi su zaradili devet nominacija, među kojima su i ona za najgori film, i najgori kast, među kojima su i Entoni Hopkins i Mark Volberg.

Film „Pedeset nijansi Tamnije“, kao i njegovi prethodnici i ove godine odnosi veliki broj nominacija, a osnivač Razzie nagrada Džon Vilson ga je nazvao „pre uspavljujući, nego seksi“, a na listi nominovanih je i tribut filma „Bejvač“, prenosi N1.

Džoni Dep je nominovan za ono što se naziva „najgora pijana rutina“ za „Pirate sa Kariba: Salazarova osveta“, dok su film Darena Aronofskog „Majka“ nazvali smešnim.

Nagrada „Zlatna malina“ osnovana je 1980. i predstavlja antipod ceremoniji dodele Oskara.

Dobitnici nagrade za najgori film godine, ukoliko se pojave na ceremoniji dobijaju zlatnu malinu, koja nije od zlata, za razliku od Oskara, već je samo poprskana zlatnim sprejom.

Dodela se održava na noć dodele Oskara.

Nominacije i pobednici se objavljuju online, a za njih glasa 1.000 članova „Razzie“ akademije iz 24 države koji plaćaju članarinu od 40 dolara, a sam trofej vredi četiri dolara. Do sada su jedini „pobednici“ koji su došli na ceremoniju dodele bile Sandra Bulok i Hale Beri.

Izvor: BIZLife/N1

Foto: Youtube/Printscreen