Direktorka modnog brenda otkriva pravilo za kupovinu odeće za posao (koje bi svi trebalo da prate)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Sara LaFlur (Sarah LaFleur) osnovala je modni brend „MM.LaFleur“, na čijem je i čelu. Ovaj brend odeće dizajniran je specijalno za zaposlene žene. LaFlur, čije rasprodate haljine ponekad čeka i po 1.600 žena, ima sjajno pravilo kada je reč o kupovini i odabiru odeće za posao – a koje mogu da primene svi zaposleni – muškarci i žene.

Ona ovo pravilo zove „40/40/20“, i o njemu za „Business Insider“ kaže: „Naša filozofija 40/40/20 zasniva se na ideji ormara izbalansirane odeće. Kao opšte pravilo ustanovili smo da idealni ormar koji čini poslovna odeća, treba da se sastoji od: svakodnevnih komada – 40 odsto, sofisticiranije odeće – 40 odsto, i odeće koja ostavlja utisak – 20 odsto.“

Svakodnevni komadi

Prema LaFlurovoj, „svakodnevni komadi“ uključuju vašu najudobniju i najprijatniju odeću koja je prikladna i za posao. To može da bude udoban kardigan i kvalitetna pamučna majica za žene, kao i jednostavnije suknje i haljine, a za muškarce ležernija košulja.

Sofisticiranija odeća

LeFlur pod ovim pojmom podrazumeva odeću koja lako prelazi iz dnevne u noćnu varijantu. Dakle, to je odeća u kojoj ćete se odlično osećati na sastancima, ali i na večeri ili koktelu. Bela košulja i suknja, sako i pantalone, savršeno skrojena haljina, besprekorna bluza…

Odeća koja ostavlja utisak

To su oni specijalni komadi odeće koji vas čine nezaustavljivim,“ rekla je LaFlur, i dodala: „Savršeni su za velike prezentacije, važne sastanke, govore, i sve događaje na kojima želite da vas primete i zapamte.“ Postoje mnogi otmeni komadi koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, i na njima se ne sme štedeti. Ipak, i crveni sako, crvena haljina ili suknja, takođe mogu da ostave jak utisak.

LaFlur zaključuje da je “40/40/20 filozofija” pre neka vrsta vodiča nego strogog pravila koje se mora poštovati. „Razvili smo ovu filozofiju da bismo pomogli ženama da naprave balans u ormaru tako da imaju pravi miks komada, koji će im se naći u svakoj prilici.

Nema sumnje, uz ovo pravilo više nikada nećete ujutru stajati pred prepunim ormarom dok već uveliko kasnite na posao, sa pričom: „Nemam šta da obučem.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: N.V.