Gedžeti: Za putovanje bez briga

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Bilo da je u pitanju odmor sa prijateljima ili službeni odlazak u drugi grad ili zemlju, putovanja mogu da budu zabavna i uzbudljiva ili frustrirajuća i dosadna – a glavnu razliku, ponekad, može da napravi sitnica koju ste spakovali i poneli sa sobom. U svakom slučaju živimo u eri kada nam je apsolutni komfor dostupan jednim klikom miša ili „provlačenjem“ kreditne kartice, pa zašto ne biste u koferu našli mesta za uređaj ili spravicu koji će vam ulepšati dan i pojednostaviti putovanje?

Simpresso – Ukoliko pripadate „plemenu“ onih koji svako jutro moraju da započnu dobrom kafom, ovaj portabl espreso aparat će vas oduševiti. Kompaktan i veoma lak za korišćenje, Simpresso priprema svežu kafu u roku od nekoliko minuta pri čemu su vam dostupne različite arome i ukusi u kapsulama, koje je moguće koristiti i više puta. S obzirom na veličinu, možete ga nositi sa sobom kako na odmor, tako i na posao, čak i kampovanje, pa espreso po vašem izboru može biti dostupan bilo kada, bilo gde. Cena Simpresso aparata u pretprodaji je 42 dolara.

Cori Traveller – Interesantan proizvod koji vam može pomoći da lakše pregurate sve „čari“ putovanja avionom, vozom ili autobusom: podesivi anatomski jastuk. Ali ovaj jastuk je stvarno nešto posebno, sastoji se od tri dela koji se originalno zovu Bobby (kraći deo za potiljak ili bradu), Leonard (duži deo za obraz) i Couch (traka koja se uvija oko vrata i drži ostale delove). S obzirom da su dimenzije upakovanog jastuka samo 12 cm, nećete imati problema da ga spakujete u ranac ili torbu. Dizajneri ovog jastuka navode da ga možete koristiti i na poslu, naravno ako vaš šef ima razumevanja. Cena u pretprodaji je 32 dolara.

gedzeti-pametan-sat-pixabay

Passport Global Travel Adapter – Adapter čudnog naziva, ali po svim specifikacijama vrlo korisne namene. Veoma je lak za korišćenje, ima ugrađene konektore koje mu omogućavaju da funkcioniše svuda u svetu, nevezano za jačinu struje i oblik utičnica. Osim toga ovaj kompaktan proizvod sadrži i četiri USB porta, što omogućava korišćenje i punjenje neverovatnih pet uređaja istovremeno, što je odlično rešenje pogotovo ako ne putujete sami. Poseban dodatak je „baby-proff“ sigurnosni mehanizam, koji porodicama sa malom decom zaista omogućava putovanje bez briga. Cena u pretprodaji je 35 dolara.

FlexSafe Plus – Jednostavno, ovo je portabl sef, u obliku obične torbice. Ako želite da sa sobom na plažu ili bazen nosite telefon, novčanik i nakit, ne razmišljajući da li ćete se vratiti sa njima u sobu kupite FlexSafe. Ima ugrađen alarm visoke frekvencije koji se aktivira na pokret, pa svaki pokušaj da vaše stvari „odu od vas“ neće proći neopaženo. Napravljen je od pet slojeva visoko kvalitetnog materijala u kombinaciji sa najlonom; vodootporan je i posebno otporan na oštre predmete i sečenje kao i na radio frekventnu identifikaciju, čime štiti vaš telefon od „digitalnih lopova“. Dizajniran je tako da se može zakačiti na bilo šta, poput bicikla ili suncobrana. Kao dodatak ima ugrađeno napajanje na solarnu energiju za vaše uređaje, što ga čini jednim od boljih izuma za putovanje. Cena u pretprodaji je oko 90 dolara.

Magpie GPS Tracker – Kao što i sam naziv kaže, ovim malim i laganim uređajem možete lako locirati sve svoje stvari. U opisu proizvoda stoji da ga možete koristiti za prtljag na putovanju, bicikl, novčanik, psa pa čak i decu, praktično sve što možete da „privremeno zagubite“. Ukoliko skinete mobilnu aplikaciju možete definisati radijus kretanja vaših stvari (uključujući decu) i dobiti upozorenje ako se neka od njih kreće ili napusti definisano područje. Zanimljiv, korisno a povrh svega i pristupačno, za samo pet dolara po komadu u pretprodaji.

Izvor: BIZlife magazin

Foto: Pixabay

Piše: Danijel Jovanović