Ljajić: Pomoć HOTELIJERIMA da održe glavu IZNAD VODE - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ljajić: Pomoć HOTELIJERIMA da održe glavu IZNAD VODE

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da “najkasnije do početka oktobra” očekuje isplatu 1,25 milijardi dinara pomoći za oko 280 hotela u gradovima.

  On je na TV Pink naveo da će pomoć dobiti registrovani i kategorizovani hoteli u 27 gradova Srbije, za šta je novac usmeren od turističkih vaučera i iz budžetske rezerve.

  “U narednih deset dana biće raspisan poziv (za program)… To će im (hotelima) pomoći da održe glavu iznad vode i da očuvamo zaposlenost u hotelskoj industriji, s obzirom na to da je (ako prime pomoć) zabranjeno otpuštanje više od deset odsto zaposlenih do kraja godine”, rekao je Ljajić.

  Naveo je da njegovo ministarstvo već prima pozive ugostitelja iz drugih mesta koja nisu obuhvaćena novim merama, ali da je teško “dobro, pravilno i do tančina targetovati” kome je ona najpotrebnija. “Ovo je najbolje što smo sa sredstvima koje imamo mogli da uradimo”, dodao je Ljajić.

  Ministar je naveo da su u Beogradu, od ukupnog broja gostiju u hotelima, 85 odsto stranci, u Novom Sadu 67 odsto, a u manjim i banjskim mestima, stranci čine do 30 odsto ukupnog broja gostiju hotela.

  “Kraj sezone neće biti pozitivan, s obzirom na veliki doprinos koji strani turisti imaju” drugih godina, rekao je Ljajić.

  Istakao je da postoji i jedna pozitivna posledica pandemije – rast broja gostiju u manjim turističkim mestima.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/nove-mere-hotelijerima-350-eur-po-krevetu-pozorista-i-bioskopi-opet-rade/

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE