MA gasi predstavništva, u Beogradu 50 posto manje zaposlenih

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MA gasi predstavništva, u Beogradu 50 posto manje zaposlenih

  Crnogorski državni avio-prevoznik Montenegro Airlines doneo je odluku o ukidanju predstavništava u Moskvi, Parizu, Beču, Frankfurtu i Londonu, kao i o smanjenju broja zaposlenih do 50 posto u beogradskom predstavništvu.

  U kompaniji kažu da je ova odluka doneta u skladu sa novim trendovima u avio-industriji koje karakteriše, kako ističu, visoki stepen digitalizacije u poslovanju i samim tim smanjena potreba za fizičkim prisustvom predstavnika na ciljnim tržištima, a biće sprovedena do kraja ljetnje sezone.

  Osim toga, Odbor direktora Montenegro Airlinesa je definisao rokove za izradu inovirane komercijalne strategije kompanije, koja bi trebalo da definiše jasnu tržišnu profilaciju kompanije u narednom periodu.

  U toku su aktivnosti koje se tiču kratkoročne i dugoročne nabavke aviona. Definisan je rok od najviše 30 dana za izradu novog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji, sistematizaciji i opisu poslova, koji treba da omogući dodatnu optimizaciju broja zaposlenih, navodi se u saopštenju avio-prevoznika.

  Dodaje se, takođe, da se ugovori koji su na određeno vreme nakon isteka neće produžavati osim u slučaju licenciranog i deficitarnog osoblja.

  Za prva dva mjeseca 2020. godine Montenegro Airlines je prevezao preko 55.000 putnika, ili 1,3 odsto više i ostvario bolji poslovni rezultat za 120.000 evra u odnosu na isti period prethodne godine.

  I novonastala situacija sa Covid-19 virusom predstavlja značajnu opasnost za uspešno poslovanje u narednom periodu, navodi se u saopštenju kompanije.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE