Majkrosoft pokrenuo BESPLATNU obuku za sticanje 10 DIGITALNIH VEŠTINA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Majkrosoft pokrenuo BESPLATNU obuku za sticanje 10 DIGITALNIH VEŠTINA

  Pandemija koronavirusa imala je veliki uticaj na svetsku ekonomiju. Konkretno na tržištu rada je došlo do toga da su milioni ljudi gubili poslove, a samo u Americi broj nezaposlenih u ovom momentu nije zabeležen još od Velike depresije.

  Tehnološke kompanije sada unapređuju svoj posao da bi pokušali da se izbore sa krizom, a najsvežiji na tom frontu je Majkrosofft.

  Kompanija j objavila globalnu platformu koja nudi besplatnu obuku za sticanje veština ljudima koji su izgubili poslove.

  Pored toga, iz Majrkosofta je najavljena podela bespovratnih sredstava od 20 miliona dolara neprofitnim organizacijama koje rade na pomoći onima koji su posao izgubili zbog pandemije, sa posebnim akcentom na one koje rade sa grupama koje su nedovoljno zastupljene u tehnološkom svetu.

  Gugl, Fejsbuk i LinkedIn su takođe uključeni

  Inače, i druge tehnološke kompanije se trude da iskoriste svoje platforme da bi pružili pomoć onima koji su ugroženi zbog pandemije.

  Gugl je, tako, napravio posebne portale kako bi ljude informisao o lokalnom, nacionalnom i globalnom stanju povodom pandemije.

  Fejsbuk je izgradio informativni portal i takođe otvorio put ljudima koji nude volontersku pomoć onima kojima je to posebno neophodno u njihovoj zajednici.

  Novac koji će Majkrosoft davati neprofitnim organizacijama usmeren je na širok spektar organizacija. Dakle, sredsva neće ići samo organizacijama usmerenim na pomoć u učenju novih veština, već i onima koji pomažu određenim grupama.

  Vest o obuci koju nudi Majkrosoft posebno je značajna jer je u saradnji sa LinkedIn-om, društvenom mrežom i platformom za profesionalnu edukaciju koja je u 2016. godini stekla 26,2 milijarde dolara.

  Iako su pripadaju istoj kompaniji, neretko se dešava da je saradnja između njih oslabljena, iako je ovaj korak veliki pomak.

  Majkrosoft napominje da koristeći podatke sa LinkedIn-a identifikovao 10 specifičnih tehnoloških poslova koji su trenutno posebno traženi i koji će i dalje biti u potražnji.

  Reč je o ovih 10 obuka:

  1. Become a Software Developer
  2. Become a Sales Representative
  3. Become a Project Manager
  4. Become an IT administrator (Prepare for CompTIA Network+ Certification)
  5. Become a Customer Service Specialist
  6. Become a Digital Marketing Specialist
  7. Become IT Support / Help Desk (Prepare for the CompTIA A+ Certification)
  8. Become a Data Analyst
  9. Become a Financial Analyst
  10. Become a Graphic Designer

  Pored napora za učenje putem interneta, LinkedIn se takođe zalaže za uvođenje načina za one koje žele da iskoriste LinedIn da bi lakše pronašli posao,i za one koji žele da dobrovoljno pomognu drugima, da daju savete i mentorstvo ili da se obuče da budu bolji u razgovorima za posao.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE