Majkrosoft uložio novac u srpsko-američki startap

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Majkrosoft uložio novac u srpsko-američki startap

  IT firma Frejm (Frame) koja ima svoj tim u Srbiji dobila je novu investiciju vrednu 16 miliona dolara, a među investitorima je i najveća softverska kompanija na svetu Majkrosoft (Microsoft), saopšteno je danas iz Frejma.

  Ovaj srpsko-američki startap svojim proizvodima omogućava mnogim svetskim organizacijama prebacivanje desktop aplikacija i softverskih alata u klaud (cloud).

  Frejm u Srbiji ima razvojne timove u Nišu i Beogradu sa više od 30 ljudi, a iskoristiće nova sredstva za zapošljavanje softverskih inženjera, kao i za proširenje prodaje i marketinga, naročito u Evropi i Aziji.

  Jedan od potpredsednika Majkrosofta Nagraj Kašjap rekao je da je impresioniran onim što je video u toku dosadašnje saradnje sa Frejmom.

  “Frejm omogućava milionima Windows aplikacija, ali i stotinama miliona korisnika direktan put do pouzdanog i bezbednog IT okruženja. Koristeći Majkrosoftov kloud, Frejm nudi neprevaziđene mogućnosti firmama širom sveta, zbog čega smo i odlučili da investiramo i da zajedno radimo na proširenju kapaciteta”, rekao je Kašjap.

  Izvršni direktor Frejma Nikola Božinović rekao je da je Majkrosoftova investicija dokaz da je problem koji rešavaju težak i važan, ali i potvrda sjajnog posla koji je tim Frejma uradio.

  Iz Frejma ističu da su velike kompanije i državne službe u Severnoj Americi i Evropi počele da aktivno zamenjuju svoje desktop računare proizvodima poput Frejma, koji zahtevaju jedino brauzer i internet konekciju.

  “Našu priliku vidimo među kupcima koji ulažu velika sredstva da osiguraju svoje osetljive podatke i spreče širenje virusa i kompjuterskih napada, čiji je broj u stalnom rastu”, naveo je Božinović i dodao da postoji veliko interesovanje kompanija iz mnogih zemalja sveta, a da bi voleli da se njihov proizvod koristi i u Srbiji.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE