Malinari zadovoljni razgovorom sa premijerkom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Malinari zadovoljni razgovorom sa premijerkom

  Proizvođači malina razgovarali sa premijerkom Anom Brnabić i na sastanku je dogovoreno formiranje radnog tela koje će pratiti formiranje cena na domaćem i konkurentnim tržištima kako bi se napravio dogovor prihvatljiv za sve.

  Predsednik Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović izjavio je da su malinari zadovoljni razgovorom sa premijerkom i da očekuje da će do četvrtka sledeće nedelje imati i konkretne rezultate o ceni malina.

  On je agenciji Beta rekao da će biti formirana radna grupa sa ciljem da u narednih nedelju dana ispita kako se formira cena maline u evropskim zemljama.

  Radović je dodao da će radna grupa ispitati koja je cena maline u Poljskoj i da će u tu zemlju za dva do tri dana otputovati predstavnici vlade, hladnjačara i malinara.

  “Nakon toga ponovo ćemo se sastati sledećeg četvrtka i tada bi trebalo da utvrdimo cenu. Najvažnije je da bude formirana akontna cena maline na teritoriji cele Srbije”, rekao je Radović.

  Radović je rekao da je to udruženje tražilo da prosečna cena bude 1,83 evra ili 200 dinara za kilogram malina. Sada je cena od 100 do 125 dinara, ponegde do 150 dinara.

  Radno telo će činiti predstavnici Vlade Srbije i predstavnici proizvođača malina i hladnjačara. Sastanku su prisustvovali i ministri trgovine i poljoprivrede, Rasim Ljajić i Branislav Nedimović.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE