Malverzacije u KC Kragujevac: MULJALI sa nabavkama i estetskim operacijama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Malverzacije u KC Kragujevac: MULJALI sa nabavkama i estetskim operacijama

  Zbog malverzacija u vezi sa javnim nabavkama u Kliničkom centru Kragujevac uhapšeno je više osoba. Sumnja se da je rukovodilac u tom kliničkom centru obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac.

  Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu uhapsila trinaest osoba osumnjičenih da su počinile više koruptivnih krivičnih dela kojima su nanele štetu Kliničkom centru Kragujevac, saopštio je MUP.

  Zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u postupku javnih nabavki kojima su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od oko 26 miliona dinara, uhapšeni su rukovodioci u Kliničkom centru Kragujevac D. P. (1970) i N. S. (1971), kao i devet posrednika u prodaji medicinskih sredstava i opreme.

  Sumnja se da je D. P. u postupcima javnih nabavki, u dogovoru sa ponuđačima, prilagođavao uslove ponuda i izradu tehničke specifikacije, kako bi suprotno Zakonu o javnim nabavkama, favorizovao određene ponuđače, na osnovu čega su oni dobijali ugovore u nabavkama medicinskih sredstava i opreme.

  Policija je uhapsila i rukovodioca Kliničkog centra Kragujevac N. S. koji se tereti da je kao saizvršilac u postupku javne nabavke učestvovao u sačinjavanju tehničke specifikacije favorizujući određenog ponuđača.

  Takođe, zbog postojanja osnova sumnje za zloupotrebu službenog položaja, trgovinu uticajem i falsifikovanje službene isprave, uhapšen je rukovodilac u Kliničkom centru G. A. (1964), koji se sumnjiči da je obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac.

  Zaposlena u Kliničkom centru Kragujevac M. G. (1976) uhapšena je zbog sumnje da je pomagala G. A. tako što je uzimala novac od pacijenata i predavala ga osumnjičenom.

  Izvor: RTS, agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE