Dražić (njuz.net): Biznismen - niko ne zna šta to znači, ali dobro zvuči

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dražić (njuz.net): Biznismen – niko ne zna šta to znači, ali dobro zvuči

  Njuz.net poznat je po humoru i “obrnutom”,  satiričnom pristupu stvarnosti. Biznis je deo te stvarnosti i realnog života u kojem živimo. Baš zato smo sa jednim od njuzovaca, Markom Dražićem, “raskrinkali” i tu temu.

  Prva asocijacija na reč biznis?

  Mnogo para, baš mnogo para. . Meni je to potpuno apstraktna tema, pošto ja nemam mnogo para, ali mi zvuči jako ozbiljno. Od malena mi je to zvučalo ozbiljno. Kada si klinac, pa ono pitanje: Šta ćeš da budeš kad porasteš Neko će da bude vatrogasac, a neko kaže, neki mali štrteber: Ja ću da budem biznismen. Niko ne zna šta to znači, ali dobro zvuči – biznismen.   

  Da li za tebe reč biznis ima lošu konotaciju?

  U Srbiji to često ima i negativnu konotaciju. Kada pričaš o nekom političaru, a on ima mnogo para, pa za njega kažu: Ali on se bavi biznisom. Za mene to ima negativnu konotaciju. Ako kažeš da neki čovek ima ozbiljan biznis od kojeg izdržava porodicu, to onda nema negativnu konotaciju.

  Kada bi te neko “gurnuo” u biznis, koji posao bi odabrao, čime bi se bavio?

  Nisam o tome razmišljao. Ja se nadam da ću još neko vreme moći da živim od satire. To nije baš neki biznis, ali može da se preživi. Čuo sam neku teoriju o tome da ne postoji Srbin koji ne bi voleo da ima svoju kafanu i ja negde verujem u tu priču. Vrlo originalno, ali eto, otvorio bih kafanu.

  Poruka za podstrek onima koji planiraju početak nekog biznisa?

  Ne bih da glumim nekog Stiva Džobsa. Prosto, lepo je kada čovek, za početak, uspe da nađe neki hobi, a posle, vremenom taj hobi može da preraste u neki biznis. To je ono čime su mene ljudi plašili kada sam počeo da radim kao novinar a njuz mi je bio samo hobi – nemoj da dozvoliš da ti hobi postane posao, jer će ti u nekom trenutku dosaditi. To je glupost. Najlepše što čovek može da postigne na poslovnom planu je da radi ono što iskreno voli i da  od toga može da živi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: printscreen N1

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE