Maske umesto haljina

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Maske umesto haljina

  NLB Banka je podržala inicijative “PokrivaLice” i “zaštitilice”, koje su pokrenula udruženja BFW Design Collective u Beogradu i Džedajski pokret u Nišu. Udruženja su organizovala volontere na šivenju zaštitnih maski i distribuciji institucijama i pojedincima kojima su one neophodne širom Srbije, a uz podršku NLB Banke, obezbediće još oko 4.000 zaštitnih maski.

  “Nameravamo da našim “zaštitama za lice” najpre besplatno opskrbimo zdravstvene radnike koji su u prvim borbenim redovima, a onda i građane”, kaže osnivač Džedajskog pokreta Miloš Antić. On se zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj akciji, kao i modnoj dizjanerki Neveni Kragić, koja je, pored uključivanja svoje radionice u inicijativu, značajno doprinela i promociji akcije, što je pomoglo povećanju broja volontera i prikupljanja sredstava za ovu akciju.

  “Naše okupljanje inicirala je potreba medicinskih radnika za zaštitnim maskama koju smo videli preko FB grupe “Pomoć za medicinsko osoblje” . Ubrzo smo se i mi organizovali, jos prvih dana vanrednog stanja, i putem društvenih mreža proširili informaciju o našoj akciji. Već za 48 sati isporučivali smo  prve stotine u različite medicinske ustanove. Onda je solidarnost učinila svoje, pored dizajnera priključile su nam se i brojne krojačice, tekstilni dobavljači su nam donirali materijale, pridružili su nam se volonteri za distribuciju i mi smo shvatili da imamo načina da pomognemo velikom broju ljudi da dobiju PokrivaLice i time učinimo nešto za svoju zajednicu”, rekao je Nenad Radujević ispred udruzenja dizajnera BFW Design Collective.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE