Master za medicinske sestre, cena 160.000 dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Master za medicinske sestre, cena 160.000 dinara

  Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu uvodi se pet novih strukovnih master programa, i to za medicinske sestre, fizioterapeute, sanitarno-ekološke inženjere, anestetičare i medicinsko-laboratorijske tehnologe.

  Master strukovne studije moći će da upiše 20 studenata po smeru, a studije će koštati 160.000 dinara.

  Nove master studije trajaće dve godine. Tako će medicinske sestre, fizioterapeuti i anestetičari prvi put imati petogodišnje studije – tri godine visokih strukovnih i dve godine mastera.

  Master strukovne studije su nastale iz prethodnih strukovnih specijalističkih studija istih smerova sa ciljem da se održi stepen obrazovanja drugog nivoa po novom zakonu o visokom obrazovanju.

  Potreba za višim stepenom obrazovanja proističe iz stalnog i brzog napretka zdravstvene nauke i prakse kako bi se brže i efikasnije integrisala nova znanja u medicinsku praksu, kaže za Novosti profesor Ljubica Konstaninović, rukovodilac programa master strukovnih studija na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

  Ove studije moći će da upišu polaznici koji su prethodno stekli 180 ESPB bodova kroz osnovno akademsko obrazovanje i specijalističke strukovne studije iz polja medicine.

  Master strukovne studije su u postupku akreditacije i očekuje se da će upis biti sledeće školske godine, napominje profesorka Konstantinović.

  Prorektor Beogradskog univerziteta i profesor Medicinskog fakulteta, Petar Bulat, kaže da ovaj fakultet želi da razvije program sestrinstva. Po njegovim rečima, postojeći program sestrinstva nije prepoznat, a kandidati pokazuju slab interes.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE