Maturanti se ODREKLI odela da POMOGNU jednoj Vanji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Maturanti se ODREKLI odela da POMOGNU jednoj Vanji

  Umesto skupih odela, maturanti Saobraćajne i elektroškole, đaci III-3 smer elektroničari i električari odlučili su da na matursko veče obuku crne pamučne majice sa imitacijom košulje i kravate, a da novac planiran za pravo odelo doniraju u humanitarne svrhe.

  Ovo odelenje je muško, odnosno 18 mladića je završilo svoje srednjoškolsko obrazovanje, pišu Nezavisne novine.

  Na ideju je došao Tarik Medić, a istu su prihvatile njegove kolege sa kojima je tri godine proveo u klupama.

  “Novac od naših odela je nekom mnogo potrebniji nego nama, i onda sam preporučio razredu, oni su pristali i donacija je isplaćena Vanji Manojlović. Uspešno smo skupili 750 konvertibilnih maraka. Tako da mi je drago da smo ipak uspeli to da organizujemo”, kazao je Medić, dodajući da se Vanja leči od leukemije, i majka je ćerke.

  “Preferirali smo da bude neko iz Doboja. Na svu sreću nije bilo bolesne dece”, navodi Tarik.

  Danijel Popović kazao je da se svih 18 drugara složilo da ne obuku odela, nego majice, a reakcije njihovih vršnjaka koji su se uparadili za ovaj svečani dan su pozitivne.

  “Bili su veoma začuđeni, ali i srećni jer u našem gradu još postoji humane dece, humanih učenika i ponosni su na nas, što imaju takve drugare, što su učinili jedan human gest”, kaže Popović.

  Žrtvovati odelo i kravatu za crnu majicu sa imitacijom košulje i kravate nije bilo teško, iskren je Luka Cvijanović, koji je zajedno sa drugovima ponosno pozirao ispred Srednjoškolskog centra. “Našao sam na internetu (šablon) i predložio drugarima da odštampamo to na majicama”, kaže Cvijanović.

  Izvor: Nezavisne

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE