MEDIJA TRENDOVI 2019: Blokčein - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MEDIJA TRENDOVI 2019: Blokčein

  Blokčein je sada prisutan u skoro svakoj delatnosti, ali ima suštinski obećavajuću budućnost u marketingu. Sa izloženošću potrošača tako raznolikom i obimnom sadržaju ovih dana, teško je održati angažovanost potrošača za reklamne oglase i ostvariti interakciju sa postovima.

  Marketeri danas počinju da koriste blokčein kako bi stimulisali potrošače da “odsede”
  reklame i angažuju se — bilo da je reč o povratnim informacijama, komentarima ili označavanju prijatelja. Trenutno je digitalno oglašavanje izgrađeno po modelu gde centralni posrednik u obliku pouzdanih medijskih sajtova (poput Fejsbuka i Gugla) olakšava postupak oglašavanje kupovine i prodaje.

  Blokčein ima mogućnost da poremeti (eng. „disrupt”) ovaj model omogućavajući oglašivačima da direktno kupe i prodaju korisniku. Na primer, aplikacija pregledača
  „Brejv” koristi svoj “Basic Attention Token” (BAT) kako bi omogućila oglašivačima da plate ljudima direktno za gledanje njihovog oglasa.

  Iznos koji se plaća izračunava se praćenjem „mentalnog napora” gledaoca, što uzrokuje pametnije trošenje na oglašavanje brendova i bolje iskustvo njihovih korisnika.

  Blokčein omogućava ljudima da kupe i prodaju sopstvene lične podatke, dozvoljavajući veću autonomiju za podatke. Ali koristi od blokčeina nisu isključivo za potrošača. Iako kada je reč o marketerima, može doći do smanjenja broja upita (eng. leads), kvalitet upita nesumnjivo će biti veći.

  Šta kada je reč o srpskom tržištu?

  U prvoj polovini 2018. godine, uspostavljena je i registrovana srpska blokčein incijativa. Cilj ove inicijative je da se kreiraju ekosistem i podrška, te reguliše blokčein na tržištu i povežu korporacije, developeri, kreatori politike i entuzijaste.
  Istraživanje blokčein delatnosti u Srbiji pokazalo je da Srbija trenutno ima oko 130
  blokčein developera. To stavlja Srbiju na sam vrh svetskih blokčein destinacija.

  Izvor: Direct Media United Solutions

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE