Medijski događaj u Dubrovniku koji spaja lepo i korisno

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Medijski događaj u Dubrovniku koji spaja lepo i korisno

  Ako želite videti zanimljive rasprave o najnovijim dostignućima i trendovima u svetskoj, regionalnoj i domaćoj TV industriji, onda ste već osigurali akreditaciju kako biste spojili poslovanje s uživanjem u moru na jedinstvenom New Europe Marketu, najvećem regionalnom događaju posvećenom TV industriji u CEE regiji, koji se šestu godinu zaredom, od 11. do 14. juna,  održava u Dubrovniku.

  New Europe Market, medijski događaj kojem prisustvuju najveći stručnjaci s polja televizije i medija, otkriva vam prvu panel-diskusiju imena „Lov na publiku: Može li lokalna produkcija učiniti razliku“. Glavno pitanje koje će se postaviti panelistima je da li je moguće osnažiti brojke gledanosti javne televizije uz lokalno produciran sadržaj.

  Je li sadržaj tajni sastojak koji će zadržati publiku uz FTA kanale?

  Iako FTA kanali i dalje glase za najpopularnije i najgledanije, oni stoje pred izazovom u kojem moraju svoje gledatelje zadržati kvalitetnim sadržajem i programom. S druge strane, poklonici Pay-TV-a smatraju kako je VOD jedini način zadržavanja publike koji ide u korak s trendom, bez obzira na količinu lokalne i javno dostupne produkcije. Osnažene novim tehnologijama, pozicije najvećih FTA kanala u CEE regiji nikada nisu bile sigurnije… Ili?

  Prvu panel-diskusiju u Dubrovniku vodiće Gün Akyuz, research editor iz C21 Medije, cijenjene međunarodne publikacije posvećene televizijskoj industriji.

  Raspravu će održavati intrigantnom i dinamičnom generalni direktor slovačke TV Markize Matthias Settele, direktor razvoja programa i formata Češke televizije Jan Maxa, predsjednik Uprave RTL Hrvatske Henning Tewes, glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić te Gabriella Vidus, direktorica RTL Mađarske, i direktor Antenna Internationala Pete Smith.

  Upoznajte ključnog igrača međunarodnoga medijskog biznisa

  Jedan od istaknutijih panelista, Pete Smith, direktor Antenna Internationala koji vodi i Antenninu europsku mrežu, u poslednjih nekoliko godina usredsredio se na brzi medijski rast u Istočnoj Europi i ulaganje u programske i digitalne kompanije:

   „Budući da se pojavljuju nove platforme i obuhvaćaju jedinstveni i autohtoni sadržaj, zaista verujem da ulazimo u zlatno doba proizvodnje lokalnog sadržaja“, rekao nam je Pete Smith o tematici prve panel-diskusije na ovogodišnjem NEM-u.

  Pete je bio zadužen za distribuciju filma i televizije, televizijsku produkciju i kanale. Često je predstavljao strateške i financijske probleme Upravi i odabirao i predstavljao sve M & A transakcije. Pete je doneo rast od 44% tokom tri godine i dovršio akvizicije u Japanu, Jugoistočnoj Aziji i Istočnoj Europi. Takođe je povisio broj kanala s 12 na 70 i izgradio posao s Pay-TV kanalima vrijedan 500 miliona dolara. Produkcijski uspesi uključuju Downton Abbey, Whitechapel i Zakon i red: UK (tri od pet ITV-jevih najboljih dramskih serija).

  Rezervišite svoju akreditaciju već danas

  Ovogodišnje, šesto po redu izdanje NEM-a s renomiranim stručnjacima iz medijskog sveta nemerljivog iskustva održaće se od 11. do 14. juna u Dubrovniku, a uz panele, market i screeninge svi gosti NEM-a uživat će na već tradicionalnim žurkama i neformalnim druženjima. Rezervišite svoju akreditaciju i smeštaj već danas preko stranice www.neweumarket.com.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE