Među 5 top destinacija za 2019. godinu i Crna Gora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Među 5 top destinacija za 2019. godinu i Crna Gora

  Pošto je ovo leto prošlo tako kako je prošlo – kao da ga nije ni bilo – vreme je da isplaniramo sledeće. I da se nadamo bar da će biti bolje i sunčanije od ovog.
  Nakon dosta iskustva, prisustva na samitima o luksuznim putovanjima i iscrpnom istraživanju „Crossing Travel“ (konsultantska kompanija koja savetuje klijente gde da otputuju na osnovu njihovih preferenci i zahteva) je predložio sledeće destinacije za leto 2019:

  1. Mjanmar

  Mjanmar, poznato još i kao Zlatno ostrvo, postaje novo i još „neiskvareno“ turističko mesto. Pejzaži su veoma atraktivni jer se ostrvo proteže od Indijskog okeana pa sve do visokih Himalaja. Ceo taj prostor je ispunjen spomenicima i hramovima i ima bogate različite kulture.
  Sa otvaranjem novog hotela „Rosewood Yangon“ stvara se nova luksuzna oaza za putnike koje žele da steknu i ovo iskustvo.

  2. Kolumbija

  Ovo je mesto u kome možete videti snežne grebene Sijere Nevade dok ležite na ležaljci na nekoj plaži. Turisti mogu da noće u hotelu koji je na Amazonu i da posmatraju delfine.

  3. Seul, Južna Koreja

  Ova destinacija ima super miks tradicionalne egzotike i modernog koncepta. Ima dosta planina koje možete da istražite, hramova u kojima možete da odsednete i kuhinja i moda su im fantastični. Luksuzni hoteli koje preporučujemo su „The Shilla“ i „Four Seasons“.

  4. Ruanda

  U „Volcanoes“ nacionalnom parku možete videti retke zlatne majmune i ogromne gorile kroz šume bambusa. Ovakvo iskustvo vredi svakog dinara, s obzirom na to da nije baš jeftino platiti ulazak u „vulkansku zonu“.

  5. Crna Gora

  Crna Gora ipak nije dostigla takvu popularnost kao Hrvatska, ali se polako bliži top listi. Sveti Stefan je jedinstven zbog toga što je svaka soba, svaka vila individualno i specifično dizajnirana.

  Izvor: BIZLife/Forbes

  Foto: Pixabay

  Piše: M. P.

  What's your reaction?

  Komentari

  • Saša

   „Crossing Travel“ su zaista naivni i neinformisani. Crna Gora je odlična destinacija ali samo za zdravstveni turizam. Svi turisti koji imaju problema sa zatvorom tj. opstipacijom trebalo bi da posete CG jer im je tamo zagarantovano svakodnevno celodnevno sunce, lepo more i proliv. Dijareja koju svi turisti imaju u CG je odlična i kao mera za mršavljenje jer svi koji letuju na CG primorju odlaze kući mršaviji, bez apetita i bledi a ne preplanuli... Napomena: Porodica mog prijatelja uporno godinama letuje u CG i svake godine svi imaju isti problem - proliv i stomačne viruse. Razum što roditelji idu svesno da bi oslabili ali što muče sopstvenu decu to mi nikako i nikad neće biti jasno. PS. Nemam ništa lično protiv CG ali da ih stave u top 5 a oni su dno turističke usluge i ponude!? Dipl. turizmolog Aleksandar

   • Peđa

    Kada su tako kilavi, treba da smrde kući,a ne da nosaju svoje bakterije i viruse svuda

  • Dalibor

   Reče turizmolog Aleksandar koji je očigledno diplomirao na prolivu ;) Crna Gora je jedna od najljepših država na svijetu, sa jedinstvenim Bokokotorskim zalivom u kojem se kupaju delfini, sa Kotorom, koji je na UNESCO listi, a iznad je Lovćen, odakle se mogu vidjeti zalasci za nezaborav. U CG se nalazi i plaže Jaz i Bečići, koje su proglašavane za najljepše plaže u Evropi (Lonely Planet, 2015.), najveće jezero na Balkanu - Skadarsko jezero, od mora je udaljeno svega pola sata, a na svega dva sata od mora su čudesni nacionalni parkovi Durmitor i Biogradska gora, prepuni turista iz cijelog svijeta, koji su oduševljeni kako je tolika prirodna raznolikost i ljepota stala na tako malom prostoru. Treba pomenuti još i manastir Ostrog jedno od najvećih hrišćanskih svetilišta na ovim prostorima, nacionalni park Prokletije i naravno cijelu obalu, sa divnim plažama po svačijem ukusu. Sa ovim svim bi trebao da bude upoznat jedan turizmolog, ali njemu je rekao kum Pera, kako se Sneža vratila sa troje dece i prolivom, pa nisu mora ni videli, a isto se i Žika žalio da je voda bila hladna, a Mara je bila u Čanju i kaže da CG i nije nešto. Makse tamo druže!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE