Među prvima u Srbiji: Mozzart Bet uvodi KRAĆU radnu nedelju za ISTU PLATU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Među prvima u Srbiji: Mozzart Bet uvodi KRAĆU radnu nedelju za ISTU PLATU

  Kompanija Mozzart Bet uvela je radnu nedelju u trajanju od 38 sati, skrativši radno vreme petkom za dva sata. Zaposlenima se zbog ovoga neće smanjivati plate.

  „Kompanija je na ovaj način zaposlenima omogućila benefit koji sa sobom ne povlači smanjenje plata, već predstavlja unapređenje izbalansiranog radnog vremena koje zaposlenima omogućava da se posvete porodici i ostalim segmentima privatnog života”, navode iz kompanije Mozzart Bet.

  Osim toga, zaposlenima iz dežurnih službi, kao i onima koji rade po smenama, data je mogućnost da umesto šestosatnog radnog vremena petkom, kao benefit koriste jedan slobodan dan tokom meseca u kom su petkom radili osam sati, ili da benefit radnog vremena od šest sati koriste nekim drugim danom umesto petka, zbog čega su za njih uvedene nove smene, koje do sad nisu postojale.

  Mozzart Bet ima više od 600 zaposlenih, a ovo je „samo još jedan od pokazatelja Mozzartovog postavljanja modernih trendova u svim segmentima poslovanja”, navodi se iz kompanije.

  Podsetimo, u svetu već se uveliko govori o uvođenju određenih fleksibilnosti kada je u pitanju radno vreme.

  Tako je premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern ranije ove godine predložila je poslodavcima da razmisle o uvođenju četvorodnevne radne nedelje, a zbog koronavirusa i potreba očuvanja radnih mesta i susedna Hrvatska se odlučila na skraćenje radnog vremena za firme sa više od deset zaposlenih.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE