Merkator grupa u prvoj polovini ove godine povećala prihode i profit

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Merkator grupa u prvoj polovini ove godine povećala prihode i profit

  Merkator grupa je u prvoj polovini ove godine povećala prihode za 0,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, na 1,06 milijardi evra, i imala rast neto profita od 58,4 odsto, odnosno oko 2,4 milijarde evra, saopštila je kompanija.

  Profit Merkator grupe u prvih šest meseci 2019. godine, pre plaćanja poreza, kamata i amortizacije (EBITDA), iznosio je 83 miliona evra.

  U kompanijskom saopštenju se ističe da su ostvareni i ključni ciljevi vezani za smanjenje zaduženosti jer je dug smanjen za više od 152 miliona evra.

  “Merkaror grupa je za samo dve godine uspela je da poboljša svoj EBITDA za 72 odsto i znatno smanji dug. Sa jasnom strategijom, fokusom na lokalne i regionalne proizvode i dobavljače, sa novim inovativnim konceptom prodavnica, kao i svakodnevnim trudom svih zaposlenih da zadovolje potrebe kupaca, uspeli smo da ostvarimo poslovni i finansijski promet”, rekao je predsednik Upravnog odbora Merkator grupe Tomislav Čizmić.

  Kako je saopšteno, Merkator grupa je u procesu realizacije najveće investicije u istoriji kompanije, a u planu je širenje logističkih kapaciteta, kao i širenje prodajne mreže u Srbiji.

  “Tržište Srbije Merkator grupa vidi kao potencijal za rast kroz akvizicije i kroz konsolidaciju maloprodajne industrije”, navodi se u saopštenju.

  Merkator Srbije je jedan od najvećih maloprodajnih trgovinskih lanaca u Srbiji i zapošljava više od 8.000 ljudi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE