Merkator- prodaja nekretnina za investicije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Merkator- prodaja nekretnina za investicije

  Merkator grupa u sklopu finansijske konsolidacije vrši procenu vrednosti nekretnina u regionu i planira njihovu prodaju, saznaje Beta u toj kompaniji.

  Taj postupak je deo strategije Merkator grupe iz 2014. godine, kako bi prodajom nekretnina i u Srbiji kompanija smanijila bankarske dugovi do nivoa koji, kako navode, oslobađa finansijska sredstava za dalja ulaganja u razvoj i investicije u narednom periodu.

  Merkator je za procenu vrednosti nekretnina i zemljišta koje nije u funkciji i organizovanje tendera za njihovu prodaju angažovao konsultanske kuće JLL i Kolijers.

  Procena je da je ukupna vrednost nekretnina koje Merkator grupa planira da proda u regionu oko 410 miliona evra.

  Među tim nekretninama su i dve u Srbiji – Merkator centar u Novom Sadu i Roda FOB na Novom Beogradu koji se prostire na zemljištu od 100.000 kvadrata, a za koje već ima zainteresovanih kupaca.

  Tržni centar Merkator u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu već ranije je prodat konzorcijumu koji predvodi MPC Holding Petra Matića.

  Analize pokazuju da u celoj Merkator grupi najveći potencijal za razvoj ima maloprodaja u Srbiji jer se očekuje rast kupovne moći na osnovu očekivanog rasta bruto-domaćeg proizvoda, porasta zaposlenosti i stabilnog dinara.

  Takođe je za rast prodaje Merkatora u Srbiji potencijal i to što najveći trgovinski lanci zauzimaju 26 odsto tržišta, a ostalo drže mali trgovci.

  U okviru Merkatora S koji u Srbiji zapošljava 9.600 ljudi posluju Idea i Roda.

  Izvor: Beta

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE