Merkur napušta Srbiju?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Merkur napušta Srbiju?

  “Merkur” u Srbiji prestaje da radi 1. jula kada će biti ugašena i poslednja maloprodaja ovog trgovačkog lanca iz Slovenije, saznaje Blic.

  Za manje od mesec dana svoja vrata zatvoriće i poslednji „Merkurov“ centar u Beogradu na Bežanijskoj kosi, potvrđeno je nezvanično Blicu u ovoj kompaniji koja je u Srbiji zapošljavala ukupno 500 ljudi. Pre pola godine ovaj tržni centar zatvorio je svoju maloprodaju i na Karaburmi, a krajem prošle godine zatvoren je i „Merkur“ u Novom Sadu.

  Izvor „Blica“ kaže da je „Merkur“ u Srbiji dobio novog vlasnika, novosadsku firmu koja se bavi logistikom, i da je gašenje maloprodaje i ukidanje svih radnih mesta, njegova odluka.

  Nekad jedna od najjačih i najbrže rastućih kompanija u Sloveniji dospela je u teškoće još 2010. Kriza je pogodila njenog najznačajnijeg kupca, građevinsku industriju, a problemi su došli i s privatizacijom u kojoj je učestvovao menadžment. Zbog privrednog kriminala kaznu od pet godina zatvora izdržava bivši direktor „Merkura“ Bine Kordež. Kompanija je 2014. bila pred stečajem, ali su je u poslednji čas spasile banke koje su pristale da svoja potraživanja pretvore u vlasništvo „Merkura“, piše Blic.

  Izvor: Blic

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE