"Cilj Srbije da bude u PRVIH PET zemalja po uslovima poslovanja"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Cilj Srbije da bude u PRVIH PET zemalja po uslovima poslovanja”

  Cilj Vlade Srbije je da država u narednih nekoliko godina dospe u prvih pet zemalja sveta po uslovima poslovanja na Duing biznis listi Svetske banke, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

  „Naš cilj je da u narednih nekoliko godina dospemo u prvih pet zemalja sveta po uslovima poslovanja”, kazala je Minhajlović na sastanaku Zajedničke grupe za unapredjenje pozicije Srbije na Duing listi Svetske banke o uslovima poslovanja.

  Ona je dodala da će se, i pored uspeha u pogledu izdavanja gradjevinskih dozvola, dalje nastaviti sa poboljšanjem u ovom sektoru.

  „Očekujem da i u svim ostalim oblastima, od otpočinjanja poslova, priključka na struju, katastra, dobijanja kredita i ostalih, učinimo neophodne napore i iskoristimo potencijal da dodatno napredujemo”, istakla je Mihajlović.

  Na sastanku, kojem su prisustvovali i resorni ministri finansija i rudarstva i energetike, Siniša Mali i Aleksandar Antić, bilo je reči o daljim aktivnostima Srbije na unapredjenju položaja na ovoj rang-listi i konstatovano da su dosadašnje reforme koje je naša država sprovela, posebno u sektoru gradjevinarstva uvodjenjem elektronskih gradjevinskih dozvola, već prepoznate u svetu, saopštilo je Ministarsvo.

  Podsetimo, Srbija se prošle godine nalazila na 44. mestu ove liste, što je napredak od četiri mesta u odnosu na 2018. godinu.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE