Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Mihajlović: Građevinci HEROJI Srbije, nijedno gradilište NIJE STALO

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je Dan građevinara 8. avgust, i poručila da su građevinski radnici heroji Srbije i da je građevinarstvo pokazalo svoju snagu u vreme najvećih iskušenja epidemije i ekonomske krize.

Kako prenosi ministarstvo, ona je u saopštenju zahvalila građevinarima što nijedno gradilište nije stalo ni u jeku epidemije, i što su u najteže vreme bili na svojim radnim mestima, probijali tunele, gradili puteve i mostove, obnavljali puteve i pruge.

“Na taj način pomažete da sačuvamo našu ekonomiju i da, kad epidemija prođe, krenemo kao zemlja još brže da se razvijamo”, kazala je Mihajlović.

Ona je rekla da se ovom trenutku gradi više od 250 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, da se gradi prva brza pruga u regionu od Beograda do Budimpešte, da se ulaže u vodni saobraćaj, razvoj aerodroma, komunalnu infrastrukturu i grade stanovi za pripadnike snaga bezbednosti.

“Građevinarstvo je u najtežim danima za Srbiju pokazalo svoju snagu i pokazalo koliko je važno za njenu budućnost. Danas je u Srbiji aktivno 61.844 gradilišta, čak 16.000 više nego u istom periodu prošle godine, a u drugom kvartalu 2020. je broj zaposlenih veći 10 odsto nego u istom periodu 2019”, navela je ona.

Mihajlović je podsetila da je udeo građevinarstva u BDP u 2014. godini iznosio svega 3,2 odsto, da bi u 2019. godini dostigao 5,7 odsto BDP.

“Zahvaljujući svemu što smo zajedno uradili, danas je građevinarstvo glavni oslonac privrednog rasta i verujem da će tako biti i u godinama ispred nas, jer nas očekuju novi veliki projekti vredni milijarde evra”, navela je ministarka.

Izvor: Beta

Foto: BIZLife

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE