Milijarder koji je tvrdio da će živeti zauvek preminuo u 97. godini - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Milijarder koji je tvrdio da će živeti zauvek preminuo u 97. godini

Američki medijski magnat i milijarder Samner Redston, u čijem su vlasništvu CBS i Vajakom, umro je u utorak u 97. godini, saopšteno je iz porodične kompanije Nešenal Amjuzments.

Predsednik Upravnog odbora CBS-a i Vajakoma bio je do 2016. kada je zbog narušenog zdravlja odstupio s dužnosti, dok se njegova porodica, većinski vlasnik, borila za kontrolu s vođstvom tih kompanija.

Te su dve kompanije krajem 2019. postale deo društva koje upravlja televizijskim mrežama CBS, MTV, Comedy Central, Nickelodeon i Showtime i čuvenim filmskim studijima Paramount i Miramax.

Medijski magnat je rođen kao Samner Marej Rotstein u Bostonu 1923, a prezime jevrejskog porekla promenio je 1940. u Redstoun. Diplomirao je na Harvardu i u Drugom svetskom ratu bio pripadnik obaveštajne službe američke vojske.

Godine 1954. zaposlio se u firmi koju je osnovao njegov otac, kojoj je promenio ime u National Amusements i pretvorio je u jednog od najvećih operatera u SAD, koji je pridoneo i popularizaciji multipleks bioskopa.

Pošto je 1979. preživeo požar u kom su mu ruke i noge bile veoma oštećene te je njegovo stanje zahtevalo više operacija, u osamdesetim i devedesetim vodio je nezaboravne bitke za preuzimanje kontrole nad filmskim studijima Paramount, a zatim i nad televizijskim mrežama Vajakom (vlasnikom MTV-ja) i CBS.

Vajakom je 2000. preuzeo CBS, ali su se kompanije ponovno razdvojile 2006.

Samner Redston se dvaput ženio i ima dvoje dece.

On se često hvalio da će živeti zauvek.

Izvor: BIZlife

Foto: YT/Screenshot

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE