Milioneri se udružili da sklone beskućnika jer im KVARI POGLED

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Milioneri se udružili da sklone beskućnika jer im KVARI POGLED

  Grupa milionera sa Novog Zelanda pokušala je da iseli beskućnika koji živi u pećini blizu njihovih luksuznih domova jer im “kvari pogled”.

  64-godišnji pripadnik starosedelaca Novog Zelanda Maora, poznat samo pod imenom Avhi, uselio se u pećinu 2020. godine, postavljajući improvizovanu kuhinju sa šerpama, tiganjima, pa čak i policama. Ranije je živeo u lokalnom parku, ali je preseljen kada je izbila pandemija koronavirusa.

  Bogati vlasnici kuća, koji žive u višemilionskim rezidencijama oko rezervata Mount Drury u gradu na plaži Mount Maunganui, bili su nezadovoljni što se Avhi nastanio tako blizu, jer smatraju da im kvari pogled na čuvenu plažu.

  „Tamo nema stanova, druže. To je bilo jedino mesto gde sam mogao da nađem sklonište, u steni. Možda izgleda prilično mračno, ali meni je to samo sklonište, mesto gde mogu da se ugrejem. Danas u svetu ima mnogo drugih ljudi koji su u goroj situaciji nego ja. Ko sam ja da se žalim?“, rekao je Avhi, otac petoro dece i deda.

  Avhi, koji je ranije radio kao građevinar i u šumarstvu, naveo je da su vlasnici kuća želeli da on izađe iz pećine i da su zbog njega održali sastanak, kao i da su tražili tražeći pomoć bivšeg opozicionog lidera, poslanika grada Taurange Simona Bridžisa.

  Bridžis je potvrdio da su mu se obratili meštani koji su želeli da se Avhi preseli i rekao da bi pravi odgovor na to pitanje bilo pružanje trajnijeg socijalnog stanovanja beskućnicima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE