Miloš Vučević - čovek koji je ideju za rušenje Spensa objasnio rušenjem Vemblija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Miloš Vučević – čovek koji je ideju za rušenje Spensa objasnio rušenjem Vemblija

  Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ostaje pri stavu da je na duže staze najbolje rešenje izgradnja novog sportskog centra na mestu sadašnje hale Spens, iako se deo novosadske javnosti, koji taj objekat smatra jednim od simbola grada, oštro usprotivio.

  Ipak, kako prenosi N1, Vučević navodi da će najpre pokušati da pronađe blaže rešenje – partnera koji bi od grada preuzeo upravljanje delom tog objekta.

  Spens je večiti gubitaš sa neodrživim rashodima za energente koji grad godišnje košta milijardu dinara – stav je gradonačelnika koji se nije promenio, ni nakon negativne reakcije javnosti.

  “To da se neko hvali da Spens izlažu u muzeju u Njujorku, kao primer socrealistične arhitekture, mene ne čini naročito ponosnim. I još nešto hoću da poručim – da li su Englezi manje tradicionalisti. Englezi su imali hrabrosti da sruše kolevku fudbala Vembli i da izgrade novi Vembli”, kaže gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

  Englezi su srušili stari da bi izgradili veći stadion, a Vučević hoće upravo suprotno, s tim što ističe da akcenat nije na rušenju, nego na izgradnji novog Spensa na mestu postojećeg.

  “Ovo što sam ja rekao 2018. godine, verovatno će 2028. godine svi zaključiti da sam bio u pravu”, kaže Vučević.

  Ipak, za jesen najavljuje raspisivanje javnog poziva potencijalnim investitorima koji bi preuzeli deo Spensa i dodaje – niko ga neće rušiti preko noći.

  Izvor: N1

  Foto: yutube

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Komentari

  • jasmina

   Na zalost u Novom Sadu zive ljudi koji ne razlikuju pravno lice JKP SPENS od gradjevinskog objekta koji se isto tako zove. Gradjevinski objekat nema dugove za neplacenu el.energiju, utosenu vodu i slicno. Dugove ima JKP koje je osnovao grad Novi Sad i postoji zakonsko resenje kako se taj problem resava. Rusenjem gradjevinskog objekta nece nestati niti prestati da postoje dugovi JKP SPENS ciji je onivac Grad Novi Sad.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE