Mineco poziva studente geologije da konkurišu za stipendije Fondacije "Evro za znanje"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mineco poziva studente geologije da konkurišu za stipendije Fondacije “Evro za znanje”

  Britanska kompanija Mineco, jedan od najvećih investitora u rudarstvu u Srbiji i regionu, ove godine će preko Fondacije „Evro za znanje“ obezbediti dve stipendije za studente IV godine Rudarsko-geološkog fakulteta, na studijskom programu Istraživanje ležišta mineralnih sirovina, modul Ekonomska geologija.

  Mineco poziva studente, koji u oktobru počinju IV godinu ovog programa, da se prijave Fondaciji Evro za znanje za stipendije u iznosu od 100.000 dinara.

  Ovo je deveta godina od kako Fondacija “Evro za znanje” raspisuje konkurs, a Mineco već šest godina za redom obezbeđuje sredstva za dve studentske stipendije. Ranijih godina, Mineco je stipendirao studente i studentkinje rudarskog inženjerstva, a ove godine je kompanija odlučila da priliku za ovu stipendiju pruži onima koji studiraju na odseku Geologije.

  Konkurs Fondacije „Evro za znanje“, koja stipendira ukupno pet studenata, uključujući dva studenta geologije, otvoren je do 5. oktobra. Sve stipendije se dodeljuju nepovratno i isplaćivaće se u deset jednakih rata.
  Uz molbu je potrebno dostaviti potvrdu o upisanoj godini, sa prosečnom ocenom na studijama.

  U Srbiji je britanska kompanija Mineco, sa partnerima, vlasnik rudnika olova i cinka – Rudnika kod Gornjeg Milanovca, Velikog Majdana kod Ljubovije i Bosil-Metala kod Bosilegrada. U Bosni i Hercegovini, Mineco je većinski vlasnik Rudnika olova i cinka Gross kod Srebrenice, Geomet kod Olova, i Rudnika antimona kod Novog Goražda, gde sprovodi istražne radove. Takođe, razvija projekat u Čelebićima kod Foče, gde je overen elaborat o rudnim rezervama i potpisan ugovor o koncesiji.

  Mineco je međunarodna grupa kompanija čije su osnovne delatnosti trgovina obojenim metalima i rudnim koncentratima, investiranje u rudarstvo i geološka istraživanja. Mineco se bavi ulaganjem i razvijanjem rudnika olova, cinka, bakra u zemljama Jugoistočne Evrope i zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, gde se Grupa pojavljuje kao jedan od vlasnika. U Ruskoj Federaciji, Mineco Grupa najveći je proizvođač olova. Zahvaljujući širokoj mreži partnera, Mineco Grupa posluje na četiri kontinenta – u Evropi, Aziji, Africi i Severnoj Americi.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE