"Minimum 3 godine radnog iskustva..." - Kako najlakše da nađete posao?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Minimum 3 godine radnog iskustva…” – Kako najlakše da nađete posao?

  “Minimum 3 godine radnog iskustva na istoj ili sličnoj poziciji” – Koliko ste samo puta pročitali ovo prilikom traženja novog posla i automatski otpisali oglas, iako ispunjavate druge uslove za određenu poziciju?

  Traženje posla teško pada i onima koji već imaju radno iskustvo, ali predstavlja poseban izazov za mlade ljude, najčešće tek svršene studente, koji traže svoje mesto u svetu biznisa.

  Najčešća prepreka prilikom zaposlenja, prema istraživanjima, jeste upravo nedostatak radnog iskustva kod kandidata. Sudeći po uslovima koje aktuelni oglasi za poslove propisuju, malo koja kompanija na našem poslovnom tržištu je spremna da prihvati osobu koja još uvek nije imala priliku da teorijska znanja stečena na fakultetu primeni u praksi.

  Kompanije kao da zaboravljaju benefite koje nosi zapošljavanje mladih ljudi. Oni donose svežinu i nove ideje, a posao najčešće obavljaju sa mnogo više entuzijazma i motivacije nego oni radnici koji su već neko vreme u kompaniji ili imaju pređašnje radno iskustvo. Takođe, odlično se snalaze sa tehnologijom i brzo se prilagođavaju promenama koje se dešavaju na tom polju, što može umnogome da doprinese napretku kompanije. Mladi ljudi mnogo jasnije razumeju marketinške metode i komunikaciju, s obzirom na to da su rasli uz društvene mreže i njima odlično barataju, a i sjajni su timski igrači. Uprkos svemu tome, često su otpisani samo zbog nedostatka iskustva. Iz ovoga sledi jedno logično pitanje – Kako da dođu do radnog iskustva ako im niko ne pruži šansu?

  Ipak, mladi ne treba da očajavaju, jer, iako u manjini, postoje kompanije koje su prepoznale važnost zapošljavanja ovog kadra i koje su baš za njih, mlade, talentovane i ambiciozne ljude bez radnog iskustva, kreirale posebne programe zapošljavanja.

  Upravo sada je u toku konkurs za jedan od njih koji organizuje kompanija Delta Holding. Deltin plaćeni program Mladi lideri namenjen je mladim ljudima bez iskustva, a kompanija je, uprkos aktuelnim dešavanjima, odlučila da ga organizuje i ove godine, deveti put zaredom.

  Tokom trajanja programa Mladi lideri imaju priliku da po četiri meseca provedu u tri različita sektora u članicama Holdinga, što im omogućava da upoznaju i oprobaju se u različitim segmentima poslovanja jedne od najuspešnijih kompanija kod nas.

  O uspehu ovog programa govori činjenica da se tokom prethodnih osam godina na konkurse prijavilo više od 21 hiljade mladih ljudi, da je 235 njih prošlo kroz program, a čak 34 je sada na rukovodećim pozicijama u kompaniji. Delta Holding poziva sve mlade, talentovane i ambiciozne ljude da zakorače u svet biznisa i da se do 20. septembra u ponoć prijave na konkurs na sledećoj adresi: https://mladilideri.rs/konkurs/.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE