Ministar o prodaji PKB-a: Nema razloga za brigu - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar o prodaji PKB-a: Nema razloga za brigu

  Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović smatra da je ponuda kompanije Al Dahra od 105,055 evra za kupovinu poljoprivrednog giganta PKB, dobra ponuda pouzdane kompanije.

  “Ranije niko nije bio zainteresovan za kupovinu PKB-a. Tržište je to koje određuje ko će se prijaviti. Kupac je u obavezi da zadrži 1.000 od 1.700 zaposlenih, isplati otpremnine u visini od 16 miliona evra i u naredne tri godine investira još 30 miliona evra”, naveo je Nedimović.

  Iako ispravnost odluke o prodaji PKB-a ekonomisti različito ocenjuju, posebno kada je reč o mogućoj prenameni zemljišta, ministar poljoprivrede smatra da ne postoje razlozi za brigu.

  “Pretvaranje poljoprivrednog u gradjevinsko zemljište nije jednostavan proces a ovde se prodaje samo poljoprivredno zemljište. Mi smo zbog toga upravo i tražili kompaniju koja se bavi tom delatnošću. Mi, Srbi, volimo teorije zavere ali ovde je reč o jednoj dobroj kompaniji koja već posluje i ima zemljište u Americi, Australiji i drugim zemljama. Reč je o ozbiljnom investitoru kada je reč o poljoprivredi i proizvodnji hrane”, istakao je Nedimović.

  Izvor: Beta

  Foto: youtube

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Komentari

  • Cile

   Ozbiljne su i provizije za ovu sramnu prodaju...

  • Baki 55

   Ozbiljna kompanija registrovana u APR sa 100,00 dinara ( da, da, sto dinara) će sigurno ispuniti sve obaveze prema radnicima. Mnogo volim da nekad nisam u pravu ali se to mnoogo retko događa.

  • Sima

   Iza tih Arapa se kriju naši političari kao i u Beogradu na vodi.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE