Ministar OTKRIO plan: Posao za više od 120.000 ljudi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar OTKRIO plan: Posao za više od 120.000 ljudi

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže da je u planu da u ovoj godini najmanje 122.240 nezaposlenih dobije šansu za posao, kao i najmanje 7.400 ljudi sa invaliditetom.

  Đorđević je to izjavio posle potpisivanja Sporazuma o učinku Nacionalne službe za zapošljavanje za 2020. godinu, sa direktorom te službe Zoranom Martinovićem.

  Kako se navodi u saopštenju, Đorđević je rekao da je u finansijskom planu za Nacionalnu službu, za realizaciju aktivne politike zapošljavanja izvdvojeno 3,7 milijardi dinara, a da je za mere profesionalne rehabilitacije i podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom iz budžeta izdvojeno 550 miliona dinara, a preko programa IPA 2013 23,6 miliona dinara.

  On je dodao da je u 2020. iz budžeta za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju u IT oblasti izdvojeno dodatnih 150 miliona dinara.

  Đorđević je istakao da će posebna pažnja biti posvećena nezasposlenima koji imaju više od 50 godina, nekvalifikovanim osobama, ženama, onima koji na posao čekaju 12 meseci, kao i onima kojima treba prvo radno iskustvo.

  Izvor: Danas, FoNet

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE