Ministar: Sprečen uvoz nemačkih zagađivača na četiri točka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar: Sprečen uvoz nemačkih zagađivača na četiri točka

  Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan rekao je da je saobraćaj drugi naveći zagadjivač vazduha u Srbiji i da je zato važno da se dobro kontroliše kakvi se automobili uvoze.

  On je istakao da se neće dozvoliti uvoz automobila iz Nemačke koji su tamo proglašeni za otpad.

  “Ministarstvo zaštite životne sredin je u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja već sprečilo takav uvoz”, rekao je Trivan.

  Dodao je da je došao kraj tome da se ekološke takse plaćaju samo pri uvozu novih automobila već se radi na tome da se i na uvoz polovnih automobila plaćaju te takse.
  “Električni, odnosno hibridni automobili su budućnost u svetu, pa će tako biti i u Srbiji”, kazao je ministar i istakao da se razmišlja o tome da džava pomogne uvoz takvih automobila.

  Najavio je da će se efikasnije kontolisati tehnički pregled automobila po pitanju emisije štetnih gasova.

  Trivan je podseto da se u Srbiju godišnje uveze 26.000 novih automobila, ali i 131.000 polovnih koji su pretnja ne samo po bezbednost već i za životnu sredinu.

  “Mali interesi ne bi smeli da budu važniji od ljudskih života”, upozorio je on.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • novikorisnik

   tako je ministre...ali kada budete davali subvencie tako da npr. električni golf košta od 3000-5000 evra (kao što je mislim u SAD npr.) onda uvodite zabranu za uvoz polovnih automobila....ako pooštrite kriterijume za mamine i tatine sinove koji divljaju po putevima, pa i za te iste mame i tate, onda se za ljudske živote ne morate bojati, jer nijedan, ali ama baš ni jedan iole normalan roditelj neće staviti život svog deteta na kocku i voziti ga u automobilu koji nije ispravan....

  • radoznali

   Ja se u potpunosti slažem sa gospodinom ministrom. Ti Nemački i Švajcarski polovni automobili trebaju biti zabranjeni za uvoz. Možda da uvezemo one iz Rusije i Bugarske. U ostalom mogu i ovi koji su Srbiji da traju bar još 10, 20 ili 30godina. oni će mane zagađivati vazduh u Srbiji. Možda će nam ministar obezbediti da kupimo i novi auto za našu prosečnu platu, ako rodimo dete?

  • Slepi slušalac

   A kakvi se automobili voze u Srbiji i kolika je njihova pouzdanost i štetnost izduvnih gasova? Ne rade svi u vladi i nisu svi članovi SNS-a...Možda bi to treba neko da kaže ministru, da ne bude: ako nemaju hleba , što je jedu kolače...

  • Zlaja...

   Ovaj čovek definitivno nije normalan! Vozim dizela 90 godiste koji se raspada i sada će neko da mi kaže da auto 2007 sa euro 4 motorom koji je tamo zabranjen više zagadjuje okolinu od mog krša. Da nije žalosno bilo bi smešno!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE