Ministar Tomislav Momirović zvanično pokrenuo projekat "Čista Srbija"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar Tomislav Momirović zvanično pokrenuo projekat “Čista Srbija”

  Realizacija najvećeg projekta izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture “Čista Srbija” zvanično je započela danas potpisivanjem aneksa između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kineskih investitora CBRC i predstavnika 14 lokalnih samouprava.

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da će se u okviru ove prve faze projekta “Čista Srbija” izgraditi 26 postrojenja za preradu otpadnih voda i blizu 700 kilometara potpuno nove kanalizacione mreže u 14 opština i gradova, saopštilo je njegovo Ministarstvo.

  “Plan Vlade Srbije je da je da u narednih pet godina izgradimo komunalnu infrastrukturu u više od 80 odsto lokalnih samouprava. Želimo da investiramo u komunalnu infrastrukturu i postrojenja za preradu otpadnih voda i time našu zemlju učinimo značajno čistijom za buduće generacije”, kazao je Momirović.

  Lokacije gde će se projektovati radovi i gde će početi izgradnja kanalizacione infrastrukture su Varvarin, Кnić, Banja Vrujci, Кrupanj, Lajkovac, Mionica, Кučevo, Svrljig, Кladovo, Lazarevac, Veliki Crljeni, Obrenovac, Vranje, Novi Bečej, Кragujevac i Novi Sad.

  Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naglasio je da je izgradnja komunalne infrastrukture “višedecenijska želja i očekivanja naših meštana bez obzira da li pričamo o severu ili jugu Srbije”.

  Projekat izgradnje komunalne i infrastrukture za odlaganje čvrstog otpada u Srbiji “Čista Srbija”, za čije sprovođenje je nadležno Ministarstvo građevinarstva, koncipiran je na osnovu potrebe za povećanom ekološkom zaštitom voda i zemlje.

  Podseća se da su ministar građevinarstva i direktor kineske građevinske korporacije CRBC Džang Sjaojuen potpisali komercijalne ugovore o projektovanju i izgradnji kanalizacione infrastrukture i o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada u Srbiji.

  Ugovorima će biti omogućeno projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica u 65 lokalnih samouprava na 73 lokacije, kao i sanacija ili izgradnja regionalnih deponija na šest lokacija.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Ministarstvo građevinarstva/Djordje Krstic/

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE