Ministar tvrdi: Broj mladih bez posla smanjen za petinu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar tvrdi: Broj mladih bez posla smanjen za petinu

  Broj nezaposlenih do 30 godina starosti smanjen je za 20,6 odsto u poslednjih godinu dana, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

  “Smanjilo se i učešće mladih u ukupnom broju registrovanih nezaposlenih sa 22,4 odsto u 2017. na 19,9 odsto u decembru prošle godine”, rekao je Đorđević na konferenciji o novim mogućnostima za dostojanstven rad mladih, a prenelo njegovo ministarstvo.

  On je podsetio da je Ministarstvo formiralo Koordinacioni tim koji će predložiti mere kojima se može sprečiti odlazak ljudi iz Srbije, a prvenstveno mladih i visokoobrazovnih.

  “Najveći broj nezaposlenih mladih uključuje se u mere aktivnog traženja posla, čija je svrha da se mladi upoznaju sa stanjem na tržištu rada i da se obuče za traženje posla i predstavljanje poslodavcu”, kazao je ministar.

  Prema njegovim rečima, najdominantnije učešće mladih je u programima stručne prakse, kao i u obukama za razvoj preduzetništva i u subvencijama za samozapošljavanje.

  “Početkom marta ove godine očekuje se i potpisivanje novog sporazuma o Programu dostojanstvenog rada za period do 2022, koji ima za cilj promovisanje najviših međunarodnih standarda u domenu rada, zapošljavanja i socijalne politike, kao i njihovo ugrađivanje u srpsko zakonodavstvo i praksu”, najavio je Đorđević.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE