Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Ministarka o objektu na Kopaoniku: Biće srušen do POSLEDNJE cigle

Nelegalni objekat na Pančićevom vrhu na Kopaoniku biće srušen do poslednjeg kamena kako je obećao ministar unutrašnjih poslova, rekla je ministarska građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je na pitanje novinara dokle je stiglo izvršenje odluke o rušenju tog objekta, jer je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović još u avgustu ove godine rekao da će se sigurno srušiti do kraja godine, kazala da je proces u toku.

Ugostiteljki objekat od 1.000 kvadrata umesto montažnog ski-bifea za koji je imala saglasnost opštine Brus, izgradila je Snežana Mitković iz Smedereva u zaštićenoj zoni Nacionalnog parka, a nakon što je Ministarstvo građevinarstva utvrdio da je nelegalan mesecima traje “prebacivanje lopte” između policije i tužilaštva u Kraljevu oko realizacije odluke o rušenju.

“Objekat će se srušiti, neće ostati ni kamen, kako je rekao ministar”, rekla je Mihajlović, dodajući da je objekat nelegalan i ne može da ostane u zaštićenom području prirode.

“Nesporno je da je objekat nelegalan i biće srušen do poslednje cigle, neće ostati trunčica od njega, pokazaće se vladavina prava”, rekao je Stefanović u avgustu ove godine i istakao da ne može da precizira rok, ali je napomenuo da će se to desiti do kraja godine, a možda i ranije.

Izvor: Beta

Foto: BIRN

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE