Ministarstvo finansija: Minimalac preko namenskog računa - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarstvo finansija: Minimalac preko namenskog računa

  Uplata najavljene državne pomoći preduzetnicima, mikro, malim i srednjim preduzećim u visini tri minimalca, koja treba da počne polovinom maja, obavljaće se preko namenskog računa, objavile su Novosti.

  Svako preduzeće će morati da otvori poseban račun putem koga će se isplaćivati planirana sredstva, rekli su za današnje Večernje novosti u Ministarstvu finansija.

  Na taj način novac će moći direktno da se daje zaposlenima bez ikakve mogućnosti zloupotrebe. To je cilj otvaranja namenskog računa, da taj novac ne može da se koristi ni za šta drugo.

  U Ministarstvu finansija naveli su da ima još otvorenih pitanja i da rade na preciznom definisanju rešenja kako bi za desetak dana Vlada Srbije mogla da usvoji pravni okvir.

  Da podsetimo, ovo je jedna od mera kojom Vlada Srbije pokušava da smanji negativne posledice na privredu zbog epidemije koronavirusa. Siniša Mali, ministar finansija, rekao je za ovu meru da to što država daje novac za zaposlene, „ne sprečava poslodavca da isplati svoju planiranu zaradu zaposlenom, ako ima sredstava.“

  „Mi, dakle poručujemo, ne otpuštajte ljude, država će platiti minimalne zarade“, kazao je on.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE