Ministarstvo: Nema podele Puteva Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarstvo: Nema podele Puteva Srbije

  Povodom pisanja medija da MMF predlaže da se Putevi Srbije podele u tri firme, Ministarastvo saobraćaja saopštava da ne razmatra podela preduzeća Putevi Srbije, već je cilj efikasnije poslovanje tog javnog preduzeća i kvalitetnije održavanje putne mreže.

  To ministarstvo, kako je navedeno, vodi reformu putnog sektora, a u procesu pripreme koncepta reforme, pored izabranog konsultanta, kompanije Dilojt, i Svetske banke, učestvuju i Putevi Srbije i Koridori Srbije.

  “Međunarodni monetarni fond (MMF) nije učesnik ovog procesa, već se predstavnici MMF o njegovim rezultatima obaveštavaju u okviru redovnih kvartalnih sastanaka”, ističe se u saopštenju povodom pisanja medija da je MMF pedložio da se Putevi Srbije podele u tri firme.

  Po navodima Ministarstva, jedinstvena struktura Puteva Srbije reformom se ne dovodi u pitanje, niti se planira bilo kakva podela ili osnivanje novih, zasebnih preduzeća.

  “Cilj reformisanja Puteva Srbije u okviru reforme čitavog putnog sektora jeste efikasnije poslovanje ovog preduzeća, imajući u vidu njegovu vodeću ulogu u održavanju putne mreže, više od 200 kilometara novoizgrađenih auto-puteva i blizu 20 miliona vozila više na auto-putevima u odnosu na pre četiri godine”, piše u saopštenju.

  Dodaje se da će Putevi Srbije i posle reforme ostati jedinstveno preduzeće, ali će promena biti u organizacionoj strukturi preduzeća “radi uspostavljanja efikasnijeg načina poslovanja, jasno definisanih obaveza i odgovornosti, sistemskog planiranja aktivnosti i kreiranja uslova za uvođenje novih modela ugovora za održavanje puteva”.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Koridori

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE