Ministarstvo odustalo od ŽILET-ŽICE za ograđivanje migranata

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarstvo odustalo od ŽILET-ŽICE za ograđivanje migranata

  Ministarstvo odbrane obustavilo je kupovinu žilet-žice za ograđivanje kampova za migrante i azilante, objavio je Radio Slobodna Evropa.

  Kako se navodi u obrazloženju ove odluke, objavljenom na sajtu ministarstva, razlog za obustavu postupka su “objektivni i dokazivi razlozi, koji se nisu mogli predvideti u vreme pokretanja postupka i koji onemogućavaju da se započeti postupak okonča, odnosno usled kojih je prestala potreba naručioca za premetnom nabavkom zbog čega se neće ponavljati u toku iste budžetske godine, odnosno u narednih šest meseci”, prenosi RSE.

  Kao datum ove odluke upisan je 26. maj, a potpisao ju je potpukovnik Aleksandar Vasilijević.

  “Obzirom da je prestala obaveza za obezbeđenjem Prihvatnih centara i Centara za azil migranata na teritoriji Republike Srbije od strane pripadnika Kopnene vojske, a shodno Odluci o prestanku vanrednog stanja, prestala je i potreba za predmetnom nabavkom”, navodi se u Odluci ministarstva.

  Ministarstvo odbrane je na svom sajtu 15. maja objavilo da je započet postupak javne nabavke, u kojoj se naručuju skoro 2,5 tone žilet-žice debljine 700 milimetara, 1.521 metar rebrastog gvožđa u šipkama debljine 20 milimetara i 50 kilograma pocinkovane žice za vezivanje.

  Traženi materijal, kako se navodi u dokumentaciji javne nabavke, bio je namenjen za postavljanje ograde oko prihvatnih centara za smeštaj migranata i centara za smeštaj azilanata.

  Izvor: N1, RSE

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE