Ministarstvo povređenom Kusturici: Putari nisu krivi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarstvo povređenom Kusturici: Putari nisu krivi

  Reditelj Emir Kusturica posle saobraćajne nesreće na Ibarskoj magistrali, u kojoj su lakše povređeni on i njegov vozač, okrivio je putare da je zbog njihovog nemara došlo do nesreće. Međutim, iz resornog ministarstva su odbacili njegove kritike.

  Kusturica i njegov vozač imali su udes u četvrtak oko 23 časa, na putu Ljig – Beograd, u kojoj je on prošao bez težih povreda, a njegova osnovna zamerka je to što ulazak u “lakat” krivinu nije obeležen na adekvatan način.

  “To što su uradili u najmanju ruku je bahato, nestručno i pogubno, jer saobraćajnom signalizacijom, novouspostavljenu “lakat”krivinu najavili su znakom koji se nalazi u samoj krivini”, rekao je Kusturica.

  To je trebalo signalizirati bar 200 metara pre izmenjene trase puta, a ne na samom početku izmenjene trase, smatra reditelj, dodajući i da će njegovi advokati preduzeti nešto.

  Međutim, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odbacuje kao “neargumentovanu” ocenu Kusturice da je “isključiva odgovornost” na putarima za saobraćajni udes u kojem je učestvovao pre dva dana.

  Ministarstvo je u saopštenju odbacilo “paušalnu optužbu o bahatosti i nestručnosti putara”, navodeći da je, međutim, privremena devijacija na petlji Ljig, na trasi Koridora 11, gde se udes dogodio, izgrađena u skladu s propisima, da ima sve dozvole i da je opremljena propisanom signalizacijom, koju je proverio i MUP.

  Ministarstvo je navelo da “ne može da prihvati da bilo ko iznosi optužbe na osnovu neproverenih i netačnih informacija, kojima šteti ugledu čitavog sektora saobraćaja, na čijoj modernizaciji Vlada Srbije danonoćno radi”.

  Vozaču Emira Kusturice, Vićentiju Saviću i Emiru Kusturici “želimo brz oporavak i nadamo se da je brzina kretanja vozila prilikom udesa bila prilagođena uslovima puta i postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji”, dodaje se u saopštenju.

  Izvor: Beta, Agencije

  Foto: FB

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE