Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Ministarstvo pozvalo firme da dostave ZAHTEVE ZA RAD u vreme zabrane kretanja

Ministarstvo privrede Srbije pozvalo je firme, koje imaju potrebu za angažovanjem zaposlenih tokom zabrane kretanja od 20 časova do 5 sati ujutru, da popune tabelu i dostave je Ministarstvu na vanrednostanje@privreda.gov.rs.

Zahtev se podnosi na obrascu koji je propisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, elektronskim putem, a kompanije mogu preuzeti tabelu na sajtu Ministarstva privrede i Privredne komore Srbije.

Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a osnivač im je Republika Srbija, zahtev podnose preko Ministarstva privrede na javna.preduzeca@privreda.gov.rs.

Oni čiji je osnivač lokalna samouprava, zahtev podnose preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu na lokalna.samouprava@mduls.gov.rs.

Ministarstvo privrede će zahteve upućivati MUP-u koji će davati saglasnost, a poslodavac je dužan da svakom zaposlenom na spisku izda radni nalog za svaki pojedinačni izlazak od 20 časova do 5 sati ujutru.

Ministarstvo privrede je upozorilo da su svi zakonski zastupnici i preduzetnici lično, materijalno i krivično odgovorni za tačnost dostavljenih spiskova.

Pripadnici MUP-a će proveravati i legitimisati zaposlene sa spiska.

Oni za koje se utvrdi da nisu stvarno zaposleni u privrednom subjektu i da nisu na radnom zadatku, odnosno da nemaju odgovarajući radni nalog, biće kažnjeni.

Zastupnici i preduzetnici se obavezuju da zaposlenima koji su od nadležnog organa dobili saglasnost za kretanje, izdaju radni nalog ili drugi odgovarajući dokument na osnovu kojeg će se utvrditi datum rada i priroda posla, kako bi se moguće nejasnoće i nesporazumi izbegli ili unapred otklonili.

Vlada Srbije je u cilju suzbijanja širenja novog koronavirusa zabranila kretanja svih građana napolju svake noći od 20 časova do 5 sati ujutru.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE