Ministarstvo štiti građane od EPS-a

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarstvo štiti građane od EPS-a

  Ministarstvo trgovine pokrenulo je protiv EPS Distribucije postupak za zaštitu kolektivnog interesa građana Niša, koji optužuju ovo javno preduzeće da im je protivzakonito isključilo struju zbog navodne krađe, a potom odbilo da ih priključi na mrežu, piše Danas.

  Uprkos tome što su ispunili sve zakonske uslove, EPS im je priključenje uslovio izmirivanjem zastarelih dugovanja, koja zbog kamata dostižu i 900.000 dinara po potrošaču.

  U Nišu i u nekoliko okolnih opština, od kraja 2015. godine do danas, najmanje 2.500 porodica ostalo je bez struje zbog navodne neovlaščene potrošnje, koju je ovo javno preduzeće često konstatovalo ,,bez prisustva potrošača, dokaza koje zakon zahteva i odgovarajućeg dokumenta“. EPS Distribucija je po ovom osnovu isključila i domaćinstva sa bebama, starima i bolesnima, koje Zakon o zaštiti potrošača ubraja u „ugrožene potrošače“, te zabranjuje isključenje. Neke od tih porodica bez struje provode već četvrtu zimu. Pokretanjem postupka protiv EPS Distribucije, javnog preduzeća koje trguje strujom, Ministarstvo trgovine uvažilo je razloge u kolektivnoj tužbi, koju je, u ime niških „kradljivaca struje“, Centar Forum podneo početkom prošlog meseca.

  Izvor: Danas

  Foto: EPS promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE