Ministra šokirali rezultati prosvetne inspekcije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministra šokirali rezultati prosvetne inspekcije

  Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će se zbog utvrđenih nepravilnosti na visokim školama sprovesti istraga koja će ispitati tokove novca, kako bi “takav sistem bio demontiran i rasturen šablon zloupotreba”.

  Šarčević je za list Blic rekao da je bio šokiran kada su mu predstavljeni rezultati inspekcije Ministarstva prosvete, koja je utvrdila zloupotrebe na Beogradskoj visokoj školi i Visokoj poslovnoj školi u Blacu.

  Ministar je zbog toga predložio model – Akademija strukovnih studija, što je prihvatio Nacionalni savet za visoko obrazovanje, a koji podrzumeva objedinjavanje ove dve škole i svih njihovih isturenih odeljenja.

  “Razmere javašluka su tolike da neću stati na izmenama koje se odnose na administrativno sređivanje problema u visokom školstvu, a koje će biti urađeno kroz Akademiju strukovnih studija. Na svakom koraku bilo je nenamenskog trošenja, od službenih putovanja za 15 ljudi, pa do enormnih stavki”, kazao je Šarčević za Blic.

  On dodaje da su utvrđena neakreditovana odeljenja i plaćanja profesora koji ne drže nastavu.

  Šarčević je rekao da sada predstoji rad na sređivanju finansija, posle kojeg neće biti moguće da direktori visokih škola odrede sebi platu od 800.000 dinara.

  List navodi da je Šarčevićev predlog da inspekcije tri ministarstva – prosvete, rada i finansija zajednički nastupaju kada je reč o finansijama na visokim školama.

  Izvor: Blic/Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE