Ministri najavljuju nova povećanja plata i penzija - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Ministri najavljuju nova povećanja plata i penzija

  Penzije i plate u javnim službama mogle bi da budu povećane sredinom ove godine jer su prihodi državnog budžeta u januaru bili bolji od očekivanih, kaže ministar za rad Zoran Đorđević.

  “Ove godine ćemo manje dotirati PIO fond jer je uplata doprinosa veća u prvom mesecu, ali ćemo sačekati sredinu godine da napravimo presek”, kazao je Đorđević novinarima na otvaranju Sajma trećeg doba na Beogradskom sajmu.

  Dodao je da sa optimizmom očekuje te rezultate, kada će, kako je ocenio, primanja zaposlenih i penzionera moći da budu uvećana na realnim osnovama.

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je otvarajući Sajam rekao da Vlada želi da povećava penzije iz godine u godinu.

  “Svesni smo tri vrste problema koje imaju penzioneri, a to su materijalni status, dostupnost zdravstvenim ulugama i socijalna uključenost”, rekao je Ljajić.

  Ukazao je da “nema realne socijalne politike bez povećanja investicija i jake ekonomije, jer je sve drugo socijalna pomoć koju penzioneri ne žele”.

  “Mi sada postavljamo realan temelj socijalnoj politici”, kazao je Ljajić i ocenio da država mora da obezbedi penzionerima uslove za socijalnu uključenost i najmanje što može da uradi je da zajedno sa lokalnim zajednicama otvori klubove za penzionere, kako bi na najbolji način iskoristili svoje vreme.

  Prema njegovim rečima, istraživanja pokazuju da je osećaj pripadnosti uslov za sreću i da su najsrećniji ljudi do 20 i iznad 50 godina.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Mučenik

   Ministri, ne izigravajte ludake i lažove, umesto vašeg povećanja penzije, idioti vratite otete penzije, ukinite neustavni zakon kojim vi ministri i ΛV, vaš vođa i otac, bezdušno otimate penzije, kako bi imali šta da pokradete.

  • Dr Miggyy

   Ministri, ne izigravajte ludake i lažove, umesto vašeg povećanja penzije, idioti vratite otete penzije, ukinite neustavni zakon kojim vi ministri i ΛV, vaš vođa i otac, bezdušno otimate penzije, kako bi imali šta da pokradete.

  • Bor Boranin

   Пензионери, како кажу неки министри и сам аутор ΛV, су извукли земљу из банкрота, коју су довели предходна, а и нјихова власт, и због тога су им до неба захвални. Ако је то тако, БДП расте, јавна дуговања, бар како се хвале, опадају, шта онда чекају са укиданјем бездушног отимања пензија. Ако мисле да ће на тај начин да пензоси нестану, варају се, има их доста да ΛV загорчавају "живот". Многи се питају како лоповско друштво могуће је да опстаје вековима , не! Сада , бар у Београду, пензионери могу да реше много тога, на изборима. Који нормалан може да гласа за свог крадљивца, а зна му име и презиме. Пензоси, доста тога је у вашим рукама, памет у глави.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE